Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaagse Orkest schittert bij het Rooie Loper Concert

Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013


Het Vierdaagse Orkest 2013 is gestart met de repetities voor het nieuwe programma dat in juli een aantal keren wordt uitgevoerd. Harmonieorkest, slagwerkgroep, zanggroep en combo hebben de eerste repetities er al weer opzitten.
Het Vierdaagse Orkest begint aan zijn 27e seizoen. Muzikanten uit het Land van Cuijk, de regio Rijk van Nijmegen en uit de regio Boekel / Zeeland studeren hard op een compleet nieuw programma met aansprekende muziek in verschillende genres, zang van bekende zangers en zangeressen en spektakel met slagwerk.
Het harmonieorkest is onder leiding van dirigent Bart van Zutven aan de slag gegaan, de slagwerkers doen dat onder leiding van Melvin Puijn, en Roel Verheggen leidt de vocalgroep.
Het programma van optredens is vrijwel rond en is grotendeels zoals voorgaande jaren. De optredens van het Vierdaagse orkest starten met het 'Rooie Loper Concert' op zondag 14 juli in Schouwburg Cuijk.
Kaartjes voor het Rooie Loper Concert zijn te koop via de schouwburg Cuijk en via www.vierdaagseorkest.nl.

Schouwburg Cuijk
Rooie Loper Concert
Vierdaagse Orkest
Toegang: 10 euro, inclusief pauzeconsumptie
Zo14 juli, 12.00 uur
www.schouwburgcuijk.nl
www.vierdaagseorkest.nl

_______________________________________________________________________________________

Orkestbiografie

Het Vierdaagse Orkest is een project-orkest dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een fantastische concertreeks neerzet. In verschillende dorpen waaronder Wijchen en Cuijk zal een avondvullend programma worden neergezet op de avond voorafgaand aan de doortocht van de wandelaars. Ook verzorgt het orkest een prachtig concert in de Cuijkse Schouwburg en steekt het de wandelaars een muzikaal hart onder de riem tijdens de doortocht in Cuijk.
Het Vierdaagse Orkest is een harmonieorkest bestaande uit ongeveer 70 enthousiaste en voornamelijk jeugdige muzikanten uit de regio Land van Cuijk en omstreken. Het orkest staat onder de bezielende leiding van dirigent Bart van Zutven; de onvergetelijke Vierdaagse concerten (en alles wat daarbij komt kijken) wordt georganiseerd door vijf enthousiaste vrijwilligers. Het orkest brengt een breed repertoire ten gehore, variërend van musicalmuziek tot licht klassiek en pop. Om dit uitdagende repertoire ingestudeerd te krijgen, wordt er vanaf begin maart al hard gerepeteerd door het orkest. Op zondagochtend is De Wester te Mill gevuld met ijverige muzikanten, die daarnaast ook nog eens thuis flink studeren om alle nootjes vlekkeloos ten gehore te brengen. Al met al een flink en druk programma voor de orkestleden, dat veel tijd kost in de voorbereiding. Muzikanten kunnen dan ook pas na de Vierdaagseweek op vakantie. Maar daar krijgen ze dan ook veel voor terug. Het is ontzettend leuk om met zo'n gevarieerd gezelschap in een groot en volledig bezet harmonieorkest een fantastisch programma te kunnen spelen in een relatief korte tijd!

Slagwerkgroep
Naast het orkest is ook de Vierdaagse Slagwerkgroep al ruim 20 jaar actief. Deze groep staat onder leiding van slagwerkinstructeur Melvin Puijn en wordt gevormd uit enthousiaste leden van verschillende slagwerkgroepen uit de regio.
De Slagwerkgroep werd in 1990 opgericht en wat begon als drumband, om samen met het Vierdaagse Orkest de wandelaars tijdens de doortocht op vrijdag te trakteren op muziek, maar is inmiddels uitgegroeid tot een slagwerkgroep die een spectaculaire show weggeeft tijdens de concerten. De Slagwerkgroep trakteert samen met het orkest, maar ook met het combo en de vocalisten, de luisteraars op een waar spektakel. Daarnaast zal ook nog een programma worden ingestudeerd dat tijdens de doortocht van de wandelaars wordt gespeeld.

Vocalisten
Het orkest treedt al vele seizoenen op met een groep zangers en zangeressen van wisselende samenstelling. Sinds een paar jaar is de groep vocalisten echter redelijk constant. Onder leiding van vocal coach Roel Verheggen studeren 9 getalenteerde vocalisten uit de regio prachtige nummers in. Ondanks dat het soms erg pittig is, weet deze groep menigeen kippenvel te bezorgen tijdens de concerten!

Combo
Het orkest bestaat niet alleen maar uit blaasmuzikanten. Al sinds 2003 beschikt het Vierdaagse Orkest over een eigen combo. Twee gitaristen en een toetsenist versterken met elektronische precisie het orkest. Ze bezitten dan ook over de nodige ervaring om samen te spelen met een orkest. Dankzij deze aanvulling is het voor het orkest mogelijk een breder repertoire neer te zetten. Ook zal het combo samen met de slagwerkgroep en de vocalisten prachtige nummers ten gehore brengen.