Deel dit artikel ‹ Terug

De Heksenboom uitgeroepen tot Natuurpoort

Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013


Allerlei leuke en gratis activiteiten van 15 tot en met 23 juni

De Heksenboom in Sint Anthonis heeft de titel Natuurpoort gekregen. Hiermee maakt het restaurant deel uit van een uniek netwerk van fraaie locaties die een poort tot de natuur vormen. Om dit te vieren, organiseert De Heksenboom van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juni de Week van de Natuurpoort. Op het programma staan allerlei leuke activiteiten. Iedereen kan gratis deelnemen!

Sinds april 2013 is Noord-Brabant een netwerk van Brabantse Natuurpoorten rijker. Een Natuurpoort is hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Er zijn in Brabant tien Natuurpoorten. Allemaal zijn ze te herkennen aan een vier meter hoge sleutel. Ook staat er een paneel met informatie over de routes en natuur- en cultuurhistorie in de omgeving. Het project Brabantse Natuurpoorten is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, die hiervoor samenwerkt met diverse regionale en lokale partners als Staatsbosbeheer en restaurant De Heksenboom.

Uitgestrekt natuurgebied
De Heksenboom biedt toegang tot een uitgestrekt natuurgebied met mooie bossen, heidevelden, akkers en weilanden. Dichtbij liggen de Ullingse Bergen, een open heideterrein waar de natuur vooropstaat. Vooral de verschillende soorten landschappen geven het gebied een uniek karakter. Mede dankzij de vele fiets- en wandelroutes die hier starten, is De Heksenboom een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Gratis activiteiten
Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juni 2013 organiseert De Heksenboom de Week van de Natuurpoort. Er zijn dan allerlei leuke en gezellige activiteiten voor het hele gezin welke onder leiding staan van de boswachter van Staatsbosbeheer. Dat begint op zaterdag 15 juni met een vaderdagfotoactie. Op zondag 16 juni staan een langeafstandswandeling en een bijzondere wandeling met gps op het programma. Op woensdagavond 19 juni is er een van Licht naar Donkerwandeling. Donderdagavond 20 juni staat in het teken van een fietstocht. Mountainbikers komen aan hun trekken op zondag 23 juni. Die dag is er ook nog een wandeling. Voor alle activiteiten geldt: inschrijven verplicht en vol is vol.

De Week van de Natuurpoort is van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juni 2013. Zie www.heksenboom.nl voor meer informatie. Meedoen aan een van de activiteiten? Vergeet dan niet in te schrijven. Dit kan telefonisch via 0485 – 382803 of per mail info@heksenboom.nl. De Heksenboom is te vinden aan de Bosweg 40 in Sint Anthonis.