Deel dit artikel ‹ Terug

Grandioos jubileumweekend voor 75-jarig VIOS’38 Beugen

Geplaatst op: vrijdag 7 juni 2013


Van opening tot afsluiting lachende gezichten
Alle leden van VIOS’38 kwamen vrijdagavond samen om een erehaag te vormen voor Dolf Hendriks (oudste lid) en Maijkel Mesdari (jongste lid). Zij openden in origineel tenue (het eerste en het huidige shirt van de vereniging) het jubileumweekend met een grote knal en veel confetti. De drukte met enthousiaste kinderen en volwassenen en de knal waren de voorbode op een geslaagd feestweekend, met een drukbezochte brunch en bezoek van René Meulensteen, Jochem van Gelder en Manchester United voetballer Alexander Büttner.

Receptie en lezingen
Met een drukbezochte receptie vulde de feesttent op Sportpark de Slatert in Beugen zich in rap tempo. Velen bleven zitten voor de twee lezingen van deze avond. René Meulensteen trapte in een vraaggesprek af met het verhaal over zijn carrière van Beugen tot Manchester. Met prachtige anekdotes nam hij de aanwezigen mee in zijn tour over de wereld en gaf hij een kijkje in de voetbalwereld.
Het afsluitende optreden kwam van komiek Rob Scheepers in zijn personage als Ben van Daal. Hij nam de historie en markante personen van VIOS’38 ludiek op de korrel, met als gevolg dat niemand zijn lach in kon houden.

Jeugddag met Jochem van Gelder
Op zaterdagmiddag stond de spectaculaire spellendag voor de jeugd op het programma. Onder begeleiding van presentator Jochem van Gelder bestormden de ruim 150 kids (25 teams!) alle spellen. Na een welverdiende lunch, werd aan het einde van deze dag de jeugd van Beugen compleet verrast door een bezoek van Manchester United voetballer Alexander Büttner. De kersverse kampioen uit Engeland kwam zijn kwaliteiten laten zien, reikte prijzen uit en ging op de foto met de aanwezige jongens en meisjes.
Zaterdagavond gingen ruim 700 feestgangers los in de feesttent op de muziek van de Crazy Piano’s.

Brunchen met bijna 300 personen
Broodjes, soep, ragout, een eitje en beleg; bijna 300 personen genoten van een heerlijke brunch in de feesttent op het sportpark. Met een goed gevulde maag waagden de 21 teams zich aan het spellenparcours. Na een afsluiting door het bestuur en de jubileumcommissie werd het jubileumweekend waardig afgesloten met alleen maar vrolijke gezichten.
Geel-Zwart is nog steeds Beugens kloppend hart.

Foto: Perry Filippini