Deel dit artikel ‹ Terug

Sjef Kok: nu fase 2

Geplaatst op: dinsdag 21 mei 2013


 
Vanaf januari bestiert Tineke Verhees haar kookstudio Sjef Kok. Families vierden er inmiddels hun verjaardagen, brugklassers leerden er over koken en hygiëne en vriendinnen de kneepjes van de fijne keuken.
Maar vanaf woensdag 22 mei start fase 2.
Eind april kwam het hele pand beschikbaar en kon er ook aan de straatzijde aandacht gegeven worden aan de activiteiten van Sjef Kok. Tineke vroeg haar vader Fred of hij mee wilde gaan draaien en de tweede Sjef wilde worden. “Fred is dan moeilijk te stoppen; vol ideeën en plannen gaat hij dan aan de slag”. Inmiddels is er een kleine bibliotheek met kookboeken ontstaan. Loop rustig binnen om een te neuzen tussen al die recepten uit de hele wereld. Stel samen met beide Sjef’s een menu samen. Fred zet er graag een pot koffie. Sjef Kok kiest daarbij voor Slow Coffee; soms hebben goede dingen tijd nodig. Sjef zet koffie weer op het fornuis of met een elektrische percolator: “Zoals mijn moeder, altijd met een schepje Buisman, voor extra smaak.”
Centraal is de winkel. Sjef verkoopt een aantal producten waarmee u uw maaltijd veel lekkerder kunt maken. Sjef kiest voor die producten die u in Boxmeer niet in de supermarkt kunt vinden, met een apart verhaal of bij speciale gerechten. Sjef geeft enkele voorbeelden: “Zo verkopen wij bouillonblokjes gebaseerd op eekhoorntjesbrood-paddenstoelen, heerlijk bij een aantal Italiaanse risotto-gerechten. In ons assortiment ook speciale risottorijst; de iets luxere Carnaroli-rijst. Ik leg u graag uit hoe u eenvoudig een heerlijke risotto met paddenstoelen maakt. Op de schappen ook verschillende hete rode pepersauzen. Mijn persoonlijke favoriet is de Sriracha van een Thai die inmiddels zijn saus maakt in Californië; pittig, aromatisch maar altijd ondersteunend. Interessant, maar vooral lekker zijn ook verschillende specerijenmengsels; Ras el Hanout komt uit Marokko, er zijn Thaise curry-mixen en zelfs een Surinaams-Hindostaanse massala. Met deze mengsels maak je vis, kip of ander vlees snel en eenvoudig heel exotisch. Met noodles en gewokte groenten heb je dan binnen 15 minuten een fantastische maaltijd op tafel.”
In de winkel zal Sjef ook actief aan de slag gaan. Loop rustig binnen als Sjef verse pasta maakt, een paté samenstelt of zelf worst aan het draaien is. U kunt afspraken maken voor een kleine workshop om dat ook zelf te leren. Kortom: als u houdt van lekker eten, dan kunt u niet om Sjef Kok aan Steenstraat 36 in Boxmeer heen. De winkel is open op de woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag. Verder op afspraak: Bel Tineke op 06-16171964 of Fred op 06-48492954.
advertentie