Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw koppel: Roos & Framboos

Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013


Dat rozen en frambozen heel goed samengaan, bewijst een nieuw initiatief van Het Roozenhuys en Raspberry Maxx; een rozenkwekerij uit het Brabantse Haps en een frambozenkwekerij uit het Limburgse Meijel. De liefde voor hun producten bracht de twee bedrijven bij elkaar.

Liefhebbers kunnen gebruik maken van het nieuwe Roos & Framboos-arrangement;
in de ochtend een rondleiding met gebak tussen de rozen of de frambozen, daarna een bijzondere lunch gevolgd door een rondgang bij de andere rozen of frambozen. Alle leuke en handige weetjes verneemt u direct van de kwekers zelf. Dat beide kwekerijen met veel passie worden geleid, zal vlug duidelijk worden!

Het Roozenhuys ligt op het erf van Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen; al meer dan een eeuw draait het leven hier om rozen! Heden wordt het bedrijf geleid door Marc en José Verschuren. Er wordt verteld over de Hapse Rozengeschiedenis, tuinrozen in het algemeen en interessante rozenweetjes. Hierbij behoort natuurlijk ook een bezoekje aan de heerlijk geurende rozentuin.

Raspberry Maxx is een biologische frambozenkwekerij en wordt gerund door Henny Bergeijk en Carlo Peters.
Zij telen verse frambozen en maken van hun eigen frambozen een lijn ambachtelijke frambozenproducten. Frambozenfans kunnen meekijken, praten en proeven tijdens een rondleiding over de kwekerij.

Afsluitend kan er nog een bezoekje gebracht worden aan het rozen- of frambozenwinkeltje voor bijvoorbeeld frambozendressing, rozenzeep, frambozenjam of rozenthee.

Meer rozen? en meer frambozen!