Deel dit artikel ‹ Terug

JP & The Seeger Session Band

Geplaatst op: vrijdag 21 december 2012


Het is bijna alsof The Boss vanavond zelf op het podium staat. Stilzitten is onmogelijk!
JP & The Seeger Session Band


Een groep gelouterde muzikanten die alles uit de kast haalt in een aanstekelijke mix van folk, country, gospel en akoestische rock. Geïnspireerd door Bruce Springsteen en diens 'Seeger Sessions' (een eerbetoon aan countrylegende Pete Seeger) waarmee Springsteen nog maar een paar jaar geleden wereldwijd een serie optredens verzorgde. Dat is de sfeer en spirit die u mag verwachten bij de JP & The Seeger Session Band.

Uptempo klassiekers als 'Pay me my money down' en 'My Oklahoma home' worden afgewisseld met gevoelige ballads als 'We shall overcome'. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, plukkende banjo, sfeervolle steelguitar, een virtuoze viool, accordeon en piano, swingende, strakke ritmes van drums en contrabas, harmonieuze achtergrondvocalen van de prachtige Seegersisters, spetterend kopergeweld van de Seegerblowers, onder charismatische leiding van zanger en gitarist Jan Piet de Klerk (JP). Het is bijna alsof The Boss vanavond zelf op het podium staat.

Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare, enthousiaste uitnodiging aan een breed publiek tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op. In de woorden van de recensenten: 'Hoe meer het publiek loskomt, hoe meer de band losgaat.' En: 'Al vanaf de start slaat de vonk over en ontstaat er een feest van band en publiek samen.' Stilzitten blijkt onmogelijk.

Za 29 december, 20.15 uur
www.jpseegersessionband.nl