Deel dit artikel ‹ Terug

Het MBDG organiseert Bockbieravond

Geplaatst op: donderdag 29 november 2012


Op vrijdag 7 december organiseert het MBDG (Mills Bier Drinkers Gilde) alweer de vierde bockbieravond. Dat dit een groot succes is blijkt uit de belangstelling voor deze avond die gehouden wordt in café Royal aan de Kerkstraat in Mill.

“Ieder jaar mogen we weer meer bezoekers verwelkomen,” vertellen de organisatoren met trots. “De bedoeling van de avond is dat we een aantal bockbieren gaan proeven en per bier een uitleg krijgen over het bier. Iedere deelnemer krijgt een formulier waar de bevindingen genoteerd kunnen worden. Aan het eind van de avond maakt iedereen zijn top drie keuze bekend. Aan de hand van alle meningen worden de punten geteld en zo het lekkerste bockbier uitgeroepen.”

De afgelopen 3 jaren heeft de Texelse bock gewonnen. “Ieder jaar proberen we andere bockbieren uit maar uiteraard zit de winnaar van het voorgaande jaar er altijd bij.” Tussen de bieren door worden er ook nog lekkere hapjes geserveerd die speciaal zijn afgestemd op de bockbieren. Al met al een geweldige avond voor de bockbierliefhebber. “Zeker als men nog niet zo bekend is met bockbier is dit een leuke avond en uiteraard ook voor de ervaren bierdrinker.” Wat het MBDG eigenlijk wil zeggen is dat het een avond is voor iedereen.

De avond vindt vrijdag 7 december plaats bij café Royal aan de kerkstraat in Mill en begint om 21.00 uur. De kosten zijn 12,50 euro dit is inclusief de bockbieren en de hapjes. Aanmelden voor deelname kan bij café Royal of via biergilde@hotmail.com.