Deel dit artikel ‹ Terug

2e editie PodiumB

Geplaatst op: dinsdag 20 november 2012


Op zaterdag 24 november vindt in ’t Jeugdhuis in Beugen de 2e editie van PodiumB plaats. Dit cultuurfestival programmeert regionale, veelbelovende artiesten op gebied van muziek, theater en kleinkunst. De vaak nog jonge talenten vertonen op twee podiums hun kunsten aan het publiek. Origineel, divers en voor ieder wat wils. De entree is gratis.

Na de enthousiaste start afgelopen jaar is het programma uitgebreid en verbreed. De regio barst van het talent en PodiumB wil het publiek met zo veel mogelijk van hen kennis laten maken. Naast muziek is er dit jaar voor het eerst ook cabaret in het programma opgenomen.

Headliners zijn Early Adopters en The Naked Sweat Drips. De laatste behoeft nauwelijks introductie in de regio. Winnaar van de Kunstbende Brabant, opgetreden tijdens Op de Tôffel, Blues-, hard- en stonerrock zijn hun inspiratiebronnen. De energieke optredens en passie zorgen voor een steeds grotere groep liefhebbers. Early Adopters uit Horst brachten afgelopen jaar hun eerste volwaardige CD uit. En wat voor één. ‘Lucky People’ staat vol met prachtige gitaarpop. Catchy, toegankelijke nummers van 5 muzikanten in hart en nieren.

Aan het begin van de avond komen de jongste talenten in actie. Daimy Lotus (Venray) is een singer-songwriter van slechts 16 lentes jong. Enkel gewapend met haar gitaar en stem brengt ze haar eigen nummers met veel overtuiging. In juli speelde ze al op een van de grootste festivals van Nederland; Solar bij Roermond. De heren van Captain Fish! zitten welliswaar nog op de middelbare school, maar
kijken duidelijk wat verder vooruit. Deze muzikanten uit Oploo staan al regelmatig op de buhne. Begin augustus speelden ze op Volt Rocks Out in Boxmeer een geweldige Beatles set en onlangs wonnen ze de Bus Band Battle!

Singer-songwriter Cindy Wielders draait al wat langer mee. Onder de naam Indywheels bracht ze een aantal jaren geleden een album uit. Sinds kort richt ze zich als singer-songwriter op nieuw materiaal, waarbij haar levenservaringen van de afgelopen jaren een duidelijke inspiratiebron zijn. Cindy is woonachtig in Boxmeer en zal tijdens haar optreden begeleid worden door Mike Lichteveld.

En dan is er ook nog cabaret
‘Als een MALLE!’ is een korte en snelle cabaretvoorstelling van Anne & Robin. Vol humor, gekte en een kritische blik naar de huidige trends in de samenleving. Al flirtend met kleinkunst maken ze theatrale scenes die worden afgewisseld met vertederende liedjes. Een verrassende show vol humoren dynamiek.

The Hooleys is typisch zo’n band die thuishoort op een festival. Met hun aanstekelijke Ierse folk-punk toveren ze de zaal in no-time om tot een feestje. Met een hoofdrol voor de elektrische viool spelen deze levensgenieters uit Sevenum traditionele songs die veelal gaan over drank, liefdesverdriet en mannen die Paddy O’Reilley heten.

De slotacts van PodiumB staan achter de draaitafels. DJ Safya (Beugen) zal net als afgelopen jaar haar sexy house weer over de dansende menigte uitstrooien. Parallel zal in de andere zaal de ’80s & ’90’s Dance Classic Party plaatsvinden. DJ Martijn uit Sint Anthonis gooit op eigenzinnige wijze de hits van toen in zijn trechter en brengt de bezoeker geheid in beweging.

En verder is er een presentatie van Lost in the World, is de speciale Beugel Bar weer ingericht, zijn Buurman & Buurman in da House en vindt het PodiumB Prijzenfestijn weer plaats.

Line-up Cultuurfestival PodiumB

Cindy Wielders & Mike Lichtveld – Boxmeers/Oeffelts duo in intieme setting
Captain Fish! – jeugdige trots uit Oploo met veel energie en enthousiasme
Daimy Lotus – 16-jarig singer-songwritertalent uit Venraij
Early Opdopters – sfeervolle gitaarpop uit Horst van hun debuutalbum ‘Lucky People’
Anne&Robin – snel cabaret van twee 21-jarige vriendinnen met hun voorstelling “Als een MALLE!”
The Naked Sweat Drips – dé Boxmeerse blues- hard- en stonerrockband van het moment
The Hooley’s – Ierse folk-punk met hoog springgehalte uit Sevenum
DJ Safya – Beugense DJ met sexy house
DJ Martijn – ‘80’s & ‘90’s Dance Classic Party van DJ uit Sint Anthonis

In ’t Jeugdhuis, Dorpsstraat 50/B, Beugen

Om 19.00 uur

Toegang is gratis

www.facebook.com/PodiumB