Deel dit artikel ‹ Terug

Vantoentotlater komt naar Brabant!

Geplaatst op: vrijdag 16 november 2012


Op dinsdag 20 november 2012 vindt van 14.30 tot 16.00 uur in De Elsendock in Boxmeer de feestelijke aftrap plaats van Vantoentotlater in Brabant. Vantoentotlater is een erfgoedproject van bibliotheekorganisatie BiblioPlus dat in 2011 tot stand is gekomen in samenwerking met verschillende heemkundeverenigingen en particulieren in Noord-Limburg.

Er zijn inmiddels contacten gelegd met heemkundekringen in het Land van Cuijk en ook op de website is de uitbreiding naar Brabant al enigszins zichtbaar. In de loop van december en januari 2013 wordt in de bibliotheken van Boxmeer, Cuijk, Grave, Sint Anthonis en Mill een Vantoentotlater ontmoetingsplek gerealiseerd.

Deze ontmoetingsplek is een aantrekkelijke ruimte in de bibliotheek waar mensen hun herinneringen kunnen bewaren en delen. Het is zowel een fysieke plaats als een digitale omgeving. Bibliotheekbezoekers kunnen boeken uit de erfgoedcollectie kiezen of naar de foto’s op de site www.vantoentotlater.nl kijken. Ook kunnen zij verhalen toevoegen aan de foto’s of foto’s inleveren die door bibliotheekmedewerkers gescand worden en een plek krijgen op de website. In deze omgeving vormen persoonlijke herinneringen, in de vorm van foto’s en verhalen, een collectief geheugen van de inwoners. De website en de ontmoetingsplek bieden de mogelijkheid met anderen in contact te treden en informatie uit te wisselen over de foto’s van gebeurtenissen uit de omgeving.

Op dinsdag 20 november a.s. wordt het officiële startsein gegeven voor de uitbreiding van dit erfgoedproject naar het Land van Cuijk. In samenwerking met Verpleeg- en verzorgingshuis De Elsendonck en leerlingen van Basisschool De Canadas wordt het een leuk feest!

Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.
Graag vooraf even aanmelden via vttl@biblioplus.nl.