Deel dit artikel ‹ Terug

PLONS, je houdt ’t niet droog!

Geplaatst op: zaterdag 21 juni 2008


Zin in zomerse gezelligheid, terrasjes, de maas, muziek, theater, eten, drinken, humor en cultuur? Op 1, 2 en 3 augustus kun je terecht bij de prachtige locatie van ’t Veerhuis in Oeffelt. De eerste editie van het gratis festival PLONS biedt een keur aan talenten, van cabaret tot singer-songwriters tot een dansvoorstelling.
Zo komen de Tivolies naar Oeffelt toe met de trolleybus, en o.a. ook Jennifer Evenhuis, Miriam Moczko en de Bimborella’s zullen schitteren.

5 jaar geleden werd Nicolette Rademaker eigenaresse van ’t Veerhuis in Oeffelt.
Haar theatrale verleden bracht haar op het idee van een mini Parade. Met hulp van wat vrienden en vrijwilligers was enkele maanden later festival Plons een feit.

Ondanks dat het festival voor het eerst wordt georganiseerd, is er toch sprake van een indrukwekkend programma.
De voorstellingen zijn gratis en naast sing-en-songwriters en een poëet in het restaurant, is er een heus festivalterrein met een theatertent. Hierin zijn de cabaretvoorstellingen, dans, bands, humoristische,absurdistische en soms ontroerende acts en voorstellingen te zien.
Op de rest van het terrein is ook van alles te doen.
Kom bijvoorbeeld eens een plonsje verdienen bij het kooikipkiek’n! En ook benieuwd naar de Maasact? Als je verder loopt, kom je langs een t-shirt stand, massage tent, en terrasjes met betaalbare biertjes. Speciale gast is de Nederlandse kampioen spareribs uit Gennep!
Voor de vrijdagavond vanaf 18.30 wordt gewerkt aan een zeer bijzondere openingsact, die zich nu echter nog hult in een mysterieuze Maasnevel.
Zaterdagmiddag en zondagmiddag is er vanaf 14:00 voor kinderen een speciaal programma.
’s Avonds gaat het voor de volwassenen gewoon door!

Meer informatie is te vinden op www.veerhuisoeffelt.nl.

Humor, ontroering, de Maas en een sprong in het diepe. Oftewel: PLONS, je houdt het niet droog!