Deel dit artikel ‹ Terug

Klassiek op zondag: Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 13 november 2012


Schouwburg Cuijk, zondag 2 december 2012

Marcel Siebers, piano
Pip van Steen, dwarsfluit
Will Derks, gitaar, mandoline

1. Proof of the Pudding Pip van Steen
dwarsfluit, mandoline, piano

2. Prélude (Suite Bergamasque) Claude Debussy (1862-1918)
piano

3. Andante met variaties Ludwig von Beethoven (1770-1827)
mandoline, piano

4. Eurosuite: Markka Meer Pip van Steen & Will Derks
dwarsfluit, mandoline, piano

5. Twee Antilliaanse walsen:
Charlein Julio Rooy
El Diablo Suelto Heraclio Fernández Noya (1851-1886)
dwarsfluit, gitaar

6. Eurosuite: Super de Luxe Pip van Steen, Will Derks
dwarsfluit, mandoline, piano

7. Romance Marcel Siebers
dwarsfluit, piano

8. Flutonicon Tango Pip van Steen
dwarsfluit, piano

9. Eurosuite: Verdrachme Pip van Steen, Will Derks
dwarsfluit, mandoline, piano

10. Reflections Thelonious Monk (1917-1982)
gitaar

11. Schindler's List John Williams (*1932)
dwarsfluit, piano

12. Eurosuite: Franc en Marianne Pip van Steen, Will Derks
dwarsfluit, mandoline, piano

13. 4.33 John Cage (1912-1992)
piano

14. Syrinx Claude Debussy
dwarsfluit

15. Eurosuite: Pesetaria Pip van Steen, Will Derks
dwarsfluit, mandoline, piano

16. Venezolaanse Wals Traditional
dwarsfluit, mandoline, piano

Wie wij zijn:

Will Derks groeide op met muziek: hij zat als kind in een koor en speelde mandoline in een bandje. Hij kocht zijn eerste (akoestische) gitaar op zijn veertiende en speelde vooral de hitparade na. Will studeerde geschiedenis en muziekwetenschap in Nijmegen en Parijs. Hij volgde pianolessen bij Prof. Asselbergs en trad enkele jaren op als begeleider van stomme films o.a.in het Filmmuseum in Amsterdam.
Hij studeerde gitaar aan het conservatorium van Arnhem bij Frans van Gurp en Onno Kelk en volgde lessen en workshops bij Wim Overgaauw, Joe Pass, John Scofield en Scott Henderson. Sinds 1982 treedt hij op in diverse bezettingen waaronder de muziektheatergroep Krach en met jazzband Balusa (Finalist Nederlands Jazzconcours). Componeerde samen met de fluitist Pip van Steen de Eurosuite voor fluit en gitaar (2002). Geeft bladmuziek uit onder de naam Muziekuitgeverij Mifasolo.

Pip van Steen studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium in Arnhem bij Rien de Reede en vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met het accent op zowel klassieke als de jazzmuziek. Hij is als docent verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen en De Stroming in Wijchen. Hij treedt op onder de naam Willem 2 met gitarist Will Derks. Ook componeert hij fluitmuziek. Trio’s en kwartetten zijn uitgegeven bij Broekmans & van Poppel en uitgeverij Mifasolo. Pip was jurylid van het Benelux fluitconcours en van het compositieconcours onder auspiciën van Flutonicon in Alkmaar. Ook speelt hij geregeld met organist Berry van Berkum.

Marcel Siebers leerde op zijn 7de jaar pianospelen. Zijn eerste instrument was zo ‘fraai’ dat het een plaatsje kreeg in de bijkeuken. Na enkele maanden kwam er gelukkig een piano waar beter op gespeeld kon worden. Hij studeerde, na de lokale muziekschoolperiode, bij Janine van Mever aan het Arnhem’s Conservatorium. Later studeerde hij nog beiaard (carillon) aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Marcel schreef verschillende composities voor diverse instrumenten en ensembles. Enkele van zijn beiaardwerken werden met een internationale prijs bekroond. De meeste van zijn beiaardcomposities zijn ook uitgegeven. Als componist is Marcel aangesloten bij de S.L.C. (Stichting Limburgse Componisten). In 2008 ontving hij de Cultuurprijs van Cuijk en in 2009 kreeg hij een onderscheiding voor 40 jaar kerkmusicus.
Marcel Siebers is full time musicus en werkzaam als beiaardier van de gemeente Cuijk en Venlo, kerkmusicus aan de Willibrorduskerk te Mill en pianodocent zowel aan de Stroming (muziekschool Wychen en omstreken) als in zijn eigen muziekstudio te Cuijk.

Klassieke concerten in Schouwburg Cuijk:

Vr 22 februari 2013, 20.15 uur: Canto Ostinato (pianist Ivo Janssen)
Zo 17 maart 2013, 12.00 uur: Pianorecital (pianiste Nabuko Takahashi)
Zo 14 april 2013, 12.00 uur: Marcel Siebers (piano), Herman van Teffelen (trompet/bugel), Brass Quintet