Deel dit artikel ‹ Terug

Drums United

Geplaatst op: woensdag 31 oktober 2012


Neerlands meest succesvolle slagwerkgroep verlengt de tournee van het programma ‘Heartbeat’!

Drums United

Na de oprichting in 2001 is Drums United nu ook internationaal doorgebroken. De slagwerkgroep heeft een bomvol programma met tournees door Canada, USA, Mexico, Senegal, Noorwegen, Bulgarije, Cyprus en Duitsland. Maar ook in Nederland zal Drums United het theater weer op de grondvesten doen trillen!

Bandleider Lucas van Merwijk ontving de prestigieuze Global Act Award van Muziek Centrum Nederland o.a. voor zijn werk met Drums United. Ondersteund door elektronica van de DJ en zang van o.a. Gianna Tam, dochter van Van Merwijk, passeren talloze percussie-instrumenten uit de gehele wereld de revue. In deze spectaculaire show zullen de slagwerkers van Drums United u een onvergetelijke avond bezorgen en zoals altijd het hart sneller doen laten kloppen.

Drums United:
Lucas van Merwijk: artistieke leiding, drums (Nederland),
Afra Mussawisade: Arabische en Indiase percussie,
Nils Fischer: Cubaanse percussie (Duitsland),
Pape Thiam: tama, (Senegal),
Gianna Tam: percussie, zang, dans (Suriname),
Mathias Holzner: DJ elektronica percussie, (Duitsland),
Marco Toro: latin percussie (Venezuela),
Moussé Mbaye Pathe: Afrikaanse percussie (Senegal)


'…Wat een energie!... adembenemende instrumentbeheersing, een flinke dosis humor en spelplezier…. al met al een energieke sensatie die me de kredietcrisis totaal deed vergeten…' (reactie bezoeker show)

'...Briljant! Hier bestaan geen grenzen meer!..' (Nelson Mandela)

'...Het is vooral het waanzinnig hoge spelniveau dat deze groep zo bijzonder maakt. Logisch ook als je de beste spelers van Nederland samenbrengt en hun gang laat gaan...' (De Telegraaf)

'...De percussietrein dendert in volle vaart over je heen met af en toe een verstild moment, soms een lach en soms feestelijke publieksparticipatie: Drums United heeft het allemaal in de vingers! ...' (De Slagwerkkrant)

Wo 7 november, 20.15 uur
www.drumsunited.com