Deel dit artikel ‹ Terug

Schrijfster “de Fiftiesclub” ook op Fifties en Sixtiesday Mill

Geplaatst op: maandag 16 juni 2008


Bevalt het heden je niet? Duik in het verleden met de Fiftiesclub!

Gebreid ondergoed, respect voor ouderen, huisvrouw als beroep: verschijnselen die voor velen onlosmakelijk zijn verbonden met de jaren vijftig van de vorige eeuw. Wat weet een 44-jarige schrijfster uit de jaren zestig daar nou van? Véél, zo blijkt uit de nieuwste, vierde roman van Janine Hoekstein: De Fifties Club . De auteur zelf zal haar boek promoten op de Fifties en Sixtiesday op zondag 22 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur in het centrum van Mill.

Paula leidt een leven zoals zoveel andere vrouwen. Haar echtgenoot, een makelaar, is gek op tv quizzen, haar oudste dochter pubert flink en de jongste praat vooral met kleren. Paula maakt zich zorgen over de toestand in de wereld, van extreme regenval en andere vreemde weersomstandigheden tot de angst voor terrorisme en de steeds grotere respectloosheid waarmee mensen met elkaar omgaan. Samen met haar vriendinnen besluit Paula de Fifties Club op te richten om zich in te zetten voor een betere wereld. Het moet weer worden zoals in de jaren vijftig, toen mensen beleefd tegen elkaar waren, toen kinderen deden wat hen gezegd werd en toen iedereen tijd voor elkaar had.
De Fifties Club slaat aan, en Paula wordt een graag geziene gast in talkshows op tv.
Terwijl zij steeds verder verdwijnt in het verleden, leeft Richard alleen nog voor de toekomst. Hij werkt keihard aan zijn missie om op tv te komen, en steeds meer prijzen te winnen. Het groter wordende spanningsveld tussen de twee tijden dreigt de ondergang van de Fifties Club te worden.

Janine Hoekstein werd uitbundig geprezen voor haar debuut Duivelskloof, kreeg uitstekende kritieken voor haar muzikale boek De uitvoering. Ze raakte opnieuw de juiste toon met haar novelle Goldbergvariaties . De Fifties Club is haar vierde roman en verscheen 15 mei 2008 op de markt. Tijdens de Fifties en Sixtiesday is zij te gast in Mill om haar boek te promoten, verkopen en uiteraard signeren. www.fiftiesday.nl
advertentie