Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw en inspirerend herfstevenement in en rond Jachtslot de Mookerheide

Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012


Buitenleven en lifestyle staan
centraal op Jachtslot Fair 2012

Buitenleven en lifestyle zijn de centrale thema’s van de Jachtslot Fair 2012, het nieuwe evenement dat van 19 tot en met 21 oktober 2012 in en rond Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek (Noord-Limburg) zal plaatsvinden.

Voor de duizenden bezoekers die verwacht worden, vormt de Jachtslot Fair een uniek platform waarvan een groot aantal bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de sectoren buitenleven (o.a. natuur, jacht, visserij, bergsport, golf, mountainbiken, et cetera) en lifestyle (wonen, tuinen, lichaamsverzorging, antiek, kunst, sieraden, wellness, et cetera) gebruik zal maken.
De Jachtslot Fair is een leuk gezinsevenement of een uniek dagje uit voor vrienden en vriendinnen, bedrijfsuitstapje of complete familiedag met arrangementen en al. Aan iedereen is gedacht zo ook de ware natuur-, fiets-, shop-, wandel-, cultuur-, dieren-, lifestyle-, outdoor-, tuin-, wild & wijnliefhebbers!

Verrassend
De Jachtslot Fair streeft naar een kwalitatief hoogstaand en sfeervol evenement, verrassend voor bezoekers door een divers, origineel en vernieuwend aanbod van producten en diensten in combinatie met een flink aantal opluisterende activiteiten.
De Jachtslot Fair is bewust de laatste in een hele reeks soortgelijke evenementen die vanaf het vroege voorjaar in het hele land hebben plaatsgevonden. In die keuze hebben zowel de locatie als het momentum voor de organisatoren een rol gespeeld.

In oude luister
Omgeven door uitgestrekte bossen en grenzend aan natuurgebied de Mookerheide zijn parkbos en landgoed Jachtslot de Mookerheide nu alweer een kwart eeuw in gebruik als exclusief hotel-restaurant. Het buiten, in 1902 in opdracht van Jan Jacob Luden door de Nijmeegse architecten Oscar en Henri Leeuw gebouwd, is zó verantwoord in zijn oude luister teruggebracht dat het tot Rijksmonument is verklaard en daarom ook op de lijst van de honderd best bewaarde interieurs van Nederland tussen 1600 en 1940 staat. Authentieke Jugendstill elementen, prachtige gebrandschilderde ramen en antieke interieurs maken het Jachtslot tot een witte parel in het grensgebied van het Gelderse en Noord-Limburgse land.
De eerste Jachtslot Fair wordt van 19 tot en met 21 oktober midden in de herfstvakantie gehouden. Het is de periode van het jaar waarin de natuur, weifelend maar al zichtbaar in herfsttooi, zich voorbereidt op de komende winter. Het is tevens de periode waarin veel mensen ook alweer beginnen te denken aan de stemmige en sfeervolle eindejaar feestdagen.

Laatste trends
De Jachtslot Fair kenmerkt zich niet alleen door het ruime en zeer brede aanbod van producten en diensten die gespecialiseerde standhouders uit het hele land volgens de laatste trends aanbieden, maar omvat ook een interessant programma met activiteiten en demonstraties die zonder uitzondering in meer of mindere mate verband houden met natuur en landschap en het buitenleven in het algemeen. Een kleine opsomming van het programma*): roofvogelshows, Schotse piperbands en caber games uit Schotland, demonstraties border
collies (schapen drijven), vliegvissen, jachthonden (proeven, behendigheid, rassenshow), jachtpaarden, ponyrijden, rijtuigenshow, jachthoornblazen, demonstraties en workshops bloemschikken, chocolade maken, (* programma onder voorbehoud, zie ook onze website www.jachtslotfair.nl).

Cour Culinaire
Heel bijzonder tijdens de Jachtslot Fair is het intieme Cour Culinaire waar bezoekers vooral via hun zintuigen uitgebreid worden geïnformeerd over alle ins en outs op culinair gebied. Proeverijen van wijn en andere delicatessen en (wild)kookdemonstraties maken deel uit van de Cour Culinaire.

De Jachtslot Fair is van 19 tot en met 21 oktober 2012 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor bezoekers aan de beurs zonder vooraf verstrekte relatie- of kortingskaart, geldt een toegangsprijs van 10 euro, inclusief parkeerbijdrage. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis mits zij onder begeleiding van een volwassene zijn. Honden, mits aangelijnd, zijn welkom.
Toegangskaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de VVV kantoren Rijk van Nijmegen, Groesbeek, Heumen- Malden, Plasmolen-Mook en Gennep en bij Jachtslot de Mookerheide te Molenhoek en bij rest. St. Walrick te Overasselt.

www.jachtslotfair.nl