Deel dit artikel ‹ Terug

Première Vierdaagse Orkest zondag 8 juli in Myllesweerd

Geplaatst op: maandag 25 juni 2012


Bijzonder concert in cultureel centrum Mill

MILL – Het Vierdaagse Orkest 2012 speelt zondag 8 juli in het nieuwe cultureel centrum Myllesweerd in Mill. Het is de première voor de nieuwe reeks concerten van het Vierdaagse Orkest. De première in Mill begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Het Vierdaagse Orkest repeteert als sinds jaar en dag in De Wester in Mill, maar gaf daar nog nooit een concert van deze omvang. Het complete programma met maar liefst 25 muzieknummers wordt op deze middag gebracht. Dat doet het harmonieorkest dat uit zo’n 70 muzikanten bestaat samen met de slagwerkgroep van 15 leden en de zanggroep van negen zangers en zangeressen. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Bart van Zutven. Een groot aantal muzikanten uit Mill speelt mee in het Vierdaagse Orkest

Het Vierdaagse Orkest vierde vorig jaar zijn 25-jarig bestaan met een reeks bijzonder succesvolle concerten. Voor dit jaar is opnieuw een programma samengesteld dat de muzikale lat net weer wat hoger legt. Dat vergt veel van de muzikanten en van de dirigent. De repetities zijn intensief en daardoor beheerst het orkest de uit te voeren werken steeds beter.

Een week na de première begint het vervolg op de concertreeks met op zondag 15 juli het galaconcert om 14.00 uur in de schouwburg van Cuijk, en concerten op dinsdag 17 juli (Wijchen), woensdag 18 juli (Groesbeek), donderdag 19 juli (Cuijk), telkens om 20.00 uur. Vrijdag speelt het Vierdaagse Orkest vanaf 11.00 bij de doortocht in Cuijk. Op zondagavond volgt de laatste uitvoering in Boxmeer, ook om 20.00 uur.

Meer informatie op: www.vierdaagseorkest.nl