Deel dit artikel ‹ Terug

Thema-avond: Fit door de overgang

Geplaatst op: vrijdag 1 juni 2012


Overgangsklachten, 80% van alle vrouwen in de overgang blijkt er last van te hebben. Opvliegers, transpireren, onregelmatig en soms hevig bloedverlies, niet goed slapen, gewrichtsklachten, hartkloppingen, stemmingswisselingen. Het is een lange rij klachten. Soms beginnen de klachten al voor het 40ste levensjaar, soms pas na het 50ste. Vrouwen met deze klachten nemen geen genoegen meer met: " Ach, dat hoort er nu een keer bij", en " Het gaat heus vanzelf weer over". Zij willen zelf het heft in handen nemen en gaan actief op zoek naar informatie.

Tijdens deze thema-avond krijgen vrouwen informatie en tips over hoe ze zo fit mogelijk blijven in en na de overgang en wat zij kunnen ondernemen als de overgangsklachten hun leven te veel bepalen. De nadruk ligt daarbij op wat vrouwen zelf kunnen doen. Welke veranderingen in voeding en leefstijl kunnen helpen? Er is ook aandacht voor complementaire therapie, wat kan helpen en wat niet? Hormoontherapie wordt ook besproken, wat zijn de nadelen en zijn er ook voordelen? 

De thema avond wordt gegeven door:
Vrouwenarts Barbara Havenith

Wanneer:
Dinsdag 19 juni 2012
19.30-21.30 uur

Waar:
Vrouwenpoli Boxmeer
Gerard Doustraat 4a
5831 CC Boxmeer

Wilt u naar de bijeenkomst ‘ Fit door de overgang ‘ komen, meld u dan zo snel mogelijk aan via info@vrouwenpoliboxmeer.nl of telefonisch 0485-520 156.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Kosten voor deelname bedragen 5 euro.

www.vrouwenpoliboxmeer.nl