Deel dit artikel ‹ Terug

Voorlichtingsavond rond acupunctuur bij spanning en stress

Geplaatst op: vrijdag 4 mei 2012


Op dinsdagavond 15 mei organiseert Marcel Peters weer een voorlichtingsavond rond de mogelijkheden van acupunctuur. Deze avond gaat hij van 19.30 uur tot 21.00 uur in op de positieve uitwerking van acupunctuur bij spanning en stress. Deze avond is gratis toegankelijk en wordt gehouden in de praktijk van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg.

De mens is een uniek wezen, dat in staat is om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan helemaal geen kwaad, integendeel; het houdt ons scherp, het concentratievermogen is maximaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning, of stress, is gezond, en hoort bij het leven.

Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen – en tussendoor niet kunnen ontspannen – wordt het een andere zaak. We lopen dan kans om overspannen te raken of met de diagnose ‘burn-out’ thuis te komen zitten. Stress is vaak dichterbij dan u denkt. Bij het overlijden van een dierbare is het vanzelfsprekend dat iemand een periode van grote stress doormaakt. En het is algemeen bekend dat een hoge werkdruk die te lang aanhoudt gevaarlijk kan zijn. Maar ook een trouwerij of een geboorte kan stress veroorzaken en zelfs op vakantie gaan.

Met acupunctuur is het mogelijk dit alles in balans te brengen en spanning en stress met alle bijbehorende klachten te verminderen. Hoe dat in de praktijk werkt vertelt en demonstreert Marcel Peters op dinsdag 15 mei vanaf 19.00 uur. Deze voorlichtingsavond wordt gehouden in de praktijk van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg 2b. In verband met een beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze voorlichtingsavond gewenst. Dat kan via tel. 0485-451107 of info@acupunctuurmill.nl.