Deel dit artikel ‹ Terug

Museum Het Petershuis toont foto’s uit het samenwerkingsproject Tine Kuiper en Ruud Mast

Geplaatst op: vrijdag 4 mei 2012


Op zaterdag 12 mei a.s. om 15.00 uur opent Museum Het Petershuis een expositie van foto’s die tot stand zijn gekomen tijdens een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaars Tine Kuiper en Ruud Mast. Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur en in het bijzonder door de weidsheid van het landschap. De kleur in de natuur en de dynamiek van het steeds veranderende licht, de onverwachte momenten die zich aandienen tijdens het werk zijn voor hen zeer belangrijk. Kenmerkend voor de beelden zijn vooral de kleuren, structuren, ritmes en de dynamiek. Door de abstractie van het beeld ontstaan nieuwe ‘landschappen’ die aan de beschouwer een nieuwe dimensie van de werkelijkheid bieden. De tentoonstelling is voor het publiek te bezichtigen vanaf zondag 13 mei tot en met zondag 10 juni 2012.

De foto’s die tijdens de expositie in Het Petershuis zijn te bewonderen, zijn ontstaan van 2009 tot en met 2011. In het meest recente werk komt het landschappelijke meer op de voorgrond en spelen de gedekte kleuren en het milde licht van het Nederlandse land een centrale rol. Het eindresultaat bestaat uit poëtische beelden die niet direct te benoemen zijn. Ze nodigen de toeschouwer uit er een eigen gevoel en verhaal aan te geven. Naast dit gezamenlijk fotoproject zijn tijdens de expositie jurksculpturen en zijden reliëfs van Tine Kuiper te zien. Tine houdt zich in haar individuele werk vooral bezig met textiele werkvormen en ruimtelijke objecten. Ruud Mast toont een serie van drie vergrotingen, waarvan de beschouwer zich kan afvragen wat ze met hem of haar doen. Ruud past fotografie immers niet toe als registratie, maar als beeldend middel. Zie voor meer informatie over de expositie de website van Museum Het Petershuis, www.museumhetpetershuis.nl.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur (Hemelvaartsdag en eerste pinksterdag gesloten; tweede pinksterdag geopend). Nadere informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.