Deel dit artikel ‹ Terug

Uniek jeugdschermtoernooi "Dutch Open 2012" naar Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 10 april 2012


De “Dutch Open" is een schermtoernooi met een rijke historie dat na afwezigheid van een aantal jaar op 6 mei 2012 a.s. nieuw leven wordt ingeblazen met een unieke formule gericht op de jeugd. Voor de Dutch Open 2012 zijn bovendien unieke sponsorpakketten samengesteld waarmee bedrijven en instellingen de lokale jeugd, werknemers of klanten kennis kunnen laten maken met de olympische schermsport.

De “Dutch Open 2012” vindt plaats op 6 mei a.s. in Cuijk en wordt georganiseerd door Schermacademie Brabant. Het toernooi is speciaal gericht op jeugdschemers op de wapens degen en floret en geeft jeugdschemers de kans om kennis te maken met het "Equipeschermen" (schermen in teams). Er worden teams verwacht uit heel Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

De organisatie van de Dutch Open ligt in handen van Schermacademie Brabant. Deze organisatie verzorgd schermtrainingen voor SV ArgOss op diverse locaties in Brabant (o.a. Oss, Uden en Sint Michielsgestel).

Om de Olympische schermsport lokaal meer bekendheid te geven en het toernooi te ondersteunen zijn een aantal unieke Sponsorpaketten samengesteld. Bedrijven en instellingen uit Cuijk, Uden, Oss, Sint Michielsgestel e.o. kunnen klanten en/of medewerkers tegen een laag tarief kennis laten maken met de schermsport middels een workshop voor maximaal 20 personen ,op locatie ,volledig verzorgd door Schermacademie Brabant.

Ook kunnen bedrijven/instellingen er voor kiezen om middels een sponsorbedrag een schoolklas uit de regio een introductie les schermen aan te bieden. Deze introductie les wordt tijdens de gymles op de school zelf aangeboden en volledig verzorgd door Schermacademie Brabant.

Meer informatie over de Dutch Open 2012 is te vinden op: www.dutchopenfencing.nl