Deel dit artikel ‹ Terug

Dertig Mooiste Foto's Fotowedstrijd Floriade Tentoongesteld in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: maandag 2 april 2012Op woensdag 4 april a.s. opent koningin Beatrix officieel de Floriade 2012 in Venlo, de grootste tuinbouwexpo ter wereld. Op zaterdag 7 april a.s. gaat in Museum Het Petershuis in Gennep de tentoonstelling van start van de dertig beste foto’s die tot 31 december 2011 door vele enthousiaste deelnemers uit de wijde regio rondom Gennep voor de Floriade fotowedstrijd zijn ingezonden. De fototentoonstelling wordt feestelijk geopend voor alle deelnemers en voor genodigden vanaf 15.00 uur door wethouder van de gemeente Gennep en tevens juryvoorzitter van de fotowedstrijd, mevrouw Ingrid Voncken. De tentoonstelling is voor het publiek te bezichtigen vanaf woensdag 11 april tot en met zondag 6 mei 2012.

Het niveau van de ingezonden foto’s voor de Floriade fotowedstrijd mag verrassend hoog worden genoemd. Voor elke van de drie van tevoren vastgestelde fotocategorieën worden drie prijzen beschikbaar gesteld. De prijswinnaars worden tijdens de feestelijke opening op 7 april a.s. bekend gemaakt en door wethouder Ingrid Voncken in de bloemetjes gezet. Tijdens de duur van de tentoonstelling, tot zondag 6 mei a.s., worden alle bezoekers in de gelegenheid gesteld om een stem uit te brengen op hun favoriete foto. Dit levert uiteindelijk de winnaar van de publieksprijs op. Die zal aan de winnaar worden uitgereikt op de slotdag van de fototentoonstelling, zondag 6 mei vanaf 15.00 uur. Naast de dertig mooiste foto’s en een verzameling oude fotocamera’s, zijn tijdens de tentoonstelling ook prachtige bloemstukken te bewonderen, samengesteld door Manuela van Arensbergen. Zij zal tijdens de duur van de fototentoonstelling enkele leerzame workshops bloemschikken verzorgen in het museum, zowel voor volwassenen en kinderen. Zie voor meer informatie over en aanmelden voor deze boeiende workshops de website van Museum Het Petershuis, www.museumhetpetershuis.nl.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur (eerste paasdag gesloten). Nadere informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.