Deel dit artikel ‹ Terug

'Wat is nou die tuin' Lezing in de bibliotheek Cuijk

Geplaatst op: maandag 2 april 2012



In het kader van de Nationale NVTL Tuinontwerpdag verzorgt tuin- en landschapsarchitect bnt Jaap Poortvliet uit Beekbergen op dinsdag 17 april een lezing in de bibliotheek Cuijk.

In diverse tv programma’s over tuin en tuininrichting ziet u steeds vele nieuwe modieuze en commerciële trends. Het onderwerp van de lezing is: “Wat is nou die tuin”.

De lezing omvat drie thema’s:
1. Wie zijn nu eigenlijk die mensen die zich tuin- en landschapsarchitecten mogen noemen? Daarover is veel verwarring, een poging dat duidelijk te maken.
2. Tuinieren is een plezierige activiteit, niet alleen om je te onthaasten, maar ook goed voor geest en gezondheid, maar wat een droefheid zien we gemiddeld om ons heen. Kan het anders? Daarom tuinetiquette en tuinieren op stand volgens James Bartholomew.
3. Tuinen zoals het ook zou kunnen: sober maar met mooie details, ingetogen of expressief, rust, ruimte of contrastrijk, ingepast in het Nederlandse stadslandschap, huis en tuin als een onverbrekelijke eenheid, een karakteristiek groen symbool met een eigen identiteit. Kortom, less is more!

Aan de hand van voorbeeldontwerpen worden uitgangspunten als ruimtelijkheid, functionaliteit, samenhang en sfeer geïllustreerd. Waar moet u bijvoorbeeld op letten bij de keuze van beplanting en de toepassing van harde materialen. Bovendien ontvangt u praktische tips die u kunt gebruiken bij uw tuininrichting.

U bent van harte welkom op dinsdagavond 17 april om 20.00 uur in de bibliotheek Cuijk. De toegang is gratis. Om zeker te zijn van een plaats, is het verstandig vooraf te reserveren. Dit kan aan de balie in de bibliotheek Cuijk, telefonisch (0485-312566), www.biblioplus.nl of via de bibliotheekcuijk@biblioplus.nl.