Deel dit artikel ‹ Terug

Accordeonfestival met open podium op 25 maart in Mill

Geplaatst op: donderdag 15 maart 2012Op zondagmiddag 25 maart staat voor de 20e keer het Accordeonfestival in Mill op het programma. Dit zal van 13.00 uur tot 18.00 uur gehouden worden in café zaal Royal aan de Kerkstraat. Omdat dit festival een open podium heeft is iedereen van harte welkom om ook zijn of haar kwaliteiten te laten horen. De zaal gaat om 12.00 uur open en de entree is gratis.

Beginnende en zeer ervaren accordeonisten van heinde en verre zullen op zondag 25 maart te horen en zien zijn op het Accordeonfestival in Mill. “Wij treden zelf ook door het hele land op dit soort festivals op van Limburg tot Friesland,” zegt accordeonist Gerard Dreessen uit Mill. Al ruim 40 jaar reist hij samen met zijn zus Truus door heel Nederland om liefhebbers te laten genieten van de accordeonmuziek. “Bij rustige nummers blijven mensen rustig zitten luisteren maar bij een nummer van Jan Smit gaat het dak er bijna af.”

Ook tijdens het Accordeonfestival zijn Gerard en Truus te horen maar er komen veel meer coryfeeën naar Mill. “Accordeonisten uit bijvoorbeeld Kerkrade komen naar Mill maar ook uit St. Anthonis en Mill zelf.” Daarnaast kan iedereen die wil het podium besteigen en wat nummers spelen. Gerard zegt: “Iedereen kan vier of vijf nummers spelen, dat ligt een beetje aan het aantal accordeonisten wat komt en vaak is er daarna nog tijd om nog wat nummers te doen.” Dit jaar is er ook weer een demonstratie van Jo Lahoye met een Tottermidi. Dat is een accordeon, maar dan met nog meer mogelijkheden en geluiden.

Kortom, iedereen die op welke manier wat heeft met de accordeon begroeten we graag op zondagmiddag 25 maart van 13.00 uur tot 18.00 uur in café zalen Royal aan de Kerkstraat in Mill. Meer informatie is verkrijgbaar via Gerard Dreessen op tel. 0485-452566.