Deel dit artikel ‹ Terug

Meer weten over acupunctuur bij hooikoorts?

Geplaatst op: donderdag 15 maart 2012Dinsdag 27 maart 19.30 uur praktijk Fysiotherapie Mill

Fysiotherapeut en acupuncturist Marcel Peters uit Mill geeft ook dit jaar weer een aantal voorlichtingsavonden rond de mogelijkheden van acupunctuur. Dit voorjaar zijn er 4 avonden met telkens een ander onderwerp in relatie tot acupunctuur. Op dinsdagavond 27 maart staat acupunctuur bij hooikoorts centraal. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Jeukende neus en neus-keelholte? Niezen? Verstopte neus? Tranende ogen? Last van veel licht? En soms lichte benauwdheid? Dan is de kans groot dat u hooikoorts heeft. In Nederland heeft ongeveer 30 procent van de bevolking een aangeboren aanleg om allergisch te worden. Hun afweersysteem (immuunsysteem) maakt een bepaald type afweerstoffen tegen omgevingsfactoren die eigenlijk ongevaarlijk of onschadelijk zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld stuifmeel, kattenhuidschilfers of huisstofmijt. Bij allergische klachten door stuifmeel (pollen) spreken we van pollinose of hooikoorts.
“Hooikoorts is net als diverse andere klachten heel goed te behandelen met acupunctuur,” zegt Marcel Peters uit Mill. Hij organiseert dit jaar diverse bijeenkomsten waarbij hij meer aandacht wil vestigen op de mogelijkheden van acupunctuur. “Tijdens deze avonden laat ik wat zien en vertel ik over de verschillende behandelwijze die er zijn. Ook demonstreer ik hoe het in de praktijk gaat en hoe het kan dat je met acupunctuur veel klachten zoals hooikoorts, pijn en zelfs een stuitligging bij zwangerschap kunt behandelen.”

De avond over acupunctuur bij hooikoorts begint op dinsdag 27 maart om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Deze voorlichtingsavond wordt gehouden in de praktijk van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg 2b. In verband met een beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze voorlichtingsavond (die verder gratis en vrijblijvend toegankelijk is) gewenst. Dat kan via tel. 0485-451107 of info@fysiotherapiemill.nl.