Deel dit artikel ‹ Terug

Proefpersonen gezocht voor glutenvrije kroket

Geplaatst op: woensdag 14 maart 2012


Frank Peters (snoepwinkel Catootje) uit Mill en de Smaakmakers Mill ontwikkelden onlangs een glutenvrije kroket. Nadat deze door een selecte groep mensen is getest en beoordeeld, willen de initiatiefnemers hem nu laten proeven aan een grotere groep mensen. Hebt u een gluten allergie (coeliakie) en wilt u deelnemen aan deze proef? Neem dan contact op met Frank Peters via tel. 06-12302095 of catootjemill@gmail.com. Men is op zoek naar 25 proefpersonen.

Gluten (of coeliakie) is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meeste haver . Het zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Gluten zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier. Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed doen.