Deel dit artikel ‹ Terug

23 en 24 maart Workshop High Tea 'a lovely afternoon' in Sint Anthonis

Geplaatst op: woensdag 7 maart 2012


vrijdag 23 maart 2012
Workshop High Tea ‘a lovely afternoon’ in Sint Anthonis

en op

zaterdag 24 maart 2012
Workshop High Tea ‘a lovely afternoon’ in Sint Anthonis

Op een prachtige locatie op de Vlagberg in Sint Anthonis organiseert Jolanda Verhoef op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart aanstaande een workshop High Tea. De workshop duurt van 13.30 tot 16.30 uur.

Jolanda noemt haar workshop ‘a lovely afternoon’. De basis voor deze High Tea ligt namelijk in Engeland. Hier was het hertogin Anna Maria Stanhope (1783-1857), die aan het einde van de middag wat trek kreeg en bij haar bediende thee met een sandwich bestelde. Dit beviel haar zo goed dat ze weldra haar deftige vriendinnen uitnodigde om gezellig bij haar thee te komen drinken. Aan de andere kant waren er de hard werkende boeren die rond vier uur honger hadden van het vele werk. Omdat er ’s avonds pas laat werd gegeten, nam men rond vier uur alvast een boterham met thee. Dit werd gegeten aan ‘hoge’ tafels waardoor de term ‘high’ tea zou zijn ontstaan. Zo heeft de High Tea zich door de jaren heen ontwikkeld tot wat het nu is; een gezellig samen zijn met je vrienden en/of familie waarbij je geniet van verschillende lekkernijen.

De workshop
We beginnen met een welkom en een uitleg van de workshop. Hier wordt koffie, thee en iets lekkers bij geserveerd. Daarna gaan we over tot actie. In de goed uitgeruste keuken leer je met name Engelse gerechtjes te maken. Dit zijn bijvoorbeeld scones met clotted cream, muffins, lemon buns, tutti frutti teabread en heerlijke sandwiches. Bovendien leer je hoe je de hapjes op een leuke manier kunt presenteren. Na de voorbereiding gaan we samen aan tafel om te genieten van al het lekkers.

Inschrijven
Ben je al een fan van High Tea, of wil je er mee kennis maken? Kom dan gezellig
deze workshop volgen op 23 of 24 maart. Inschrijven kan individueel of met een groepje vrienden of familie. De kosten zijn 29,50 Euro per persoon. Dit is inclusief koffie of thee met iets lekkers tijdens de voorbereidingen. Natuurlijk krijg je een leuke receptenfolder mee naar huis.

Inschrijven kan per mail bij jolandaverhoef@planet.nl of
telefonisch 0485 – 384114. Kijk ook eens op www.luxeworkshops.com.

Wil je liever met een groepje op een andere dag of wil je de workshop op een andere locatie? Informeer dan naar de mogelijkheden.