Deel dit artikel ‹ Terug

JIJ "in the picture" met Pictures at an Exhibition?

Geplaatst op: vrijdag 2 maart 2012De Russische componist Mussorgsky componeerde de wereldberoemde suites ‘Pictures at an Exhibition’. Inspiratie voor dit prachtige stuk haalde hij uit de schilderijen van zijn vriend Viktor Hartmann. Jong en oud worden nu nog geïnspireerd door zijn meesterwerk. Deze suites zetten aan tot het spelen van een instrument; en samen muziek maken gaan we doen en wel op zondag 3 juni 2012 in Roepaen te Ottersum.

Ben jij een muziekmaker, muziekdocent of lid van een muziekvereniging en lijkt het jou en/of je leerlingen een leuke uitdaging om gezamenlijk een eigen versie van ‘Pictures at an Exhibition’ te maken? En vind je het geweldig om eens zelf ‘in the picture’ te staan op het podium van Roepaen? Meld je dan aan! Uiteraard wordt het geheel professioneel begeleid. Lees hieronder meer hoe het geheel in zijn werking gaat.

PROGRAMMA 3 juni 2012
Om 09.00 uur starten de workshops onder leiding van professionele muziekdocenten. De gehele dag door staan blaas- en strijkinstrumenten centraal en samen maak je (een deel van) de voorstelling die ‘s avonds voor publiek gepresenteerd wordt. Aan het eind van de middag is de generale repetitie waarna er warm eten geserveerd wordt. Na het eten kan er nog wat gerepeteerd worden, maar om 19.30 uur is het dan echt showtime! De totale voorstelling van ‘Pictures at an Exhibition zal ongeveer één uur in beslag nemen.
Een pianist plus percussionist én onze ceremoniemeester die naar het schijnt, nog verre familie is van Mussorgsky, een professionele regisseur en theatervormgeefster zorgen ervoor dat de show tot in de puntjes af is.

EXTRA’S
Na afloop van de voorstelling is de dag nog niet voorbij! Er kan dan genoten worden van een concert van een topband welke een “Rock interpretatie” geeft van de ‘Pictures’ (net zoals Emerson Lake and Palmer dat ooit hebben gedaan). Daarnaast is er de expositie van onze beeldende kunstenaars te bewonderen, die hun versie op het doek presenteren van de pictures.

INSCHRIJVEN
Om deel te nemen aan het project is er een minimum niveau van C voor blaas- en strijkinstrumenten benodigd. Iedereen van jong tot ouder kan inschrijven: wij dagen graag jeugdcursisten van muziekscholen, fanfares, harmonieën én particuliere docenten uit! Ook leden van ensembles of andere muziekgezelschappen en losse individuen zijn uiteraard van harte uitgenodigd. Mail deze uitnodiging dus gerust door! Inschrijven kan door een mail te sturen naar pr@roepaen.com met daarin je naam, adres, emailadres, telefoonnummer, leeftijd, instrument en muziekniveau vermeldt. Stuur je gegevens uiterlijk vóór 31 maart 2012 op. Na inschrijving krijg je in april de bladmuziek digitaal doorgestuurd.

KOSTEN voor deze hele dag
De kosten voor de professionele workshops inclusief voorstelling, rockconcert, expositie bezoek, lunch, warm eten én consumpties overdag zijn €27,50 per persoon. We kunnen de kosten zo laag houden, omdat Roepaen Podium samen met alle betrokkenen en begeleiders van deze dag, dit bijzondere initiatief sponsoren.

PUBLIEK
's Avonds wordt het prachtstuk opgevoerd voor publiek. Begin april start Roepaen met de pr en voorverkoop van ‘Pictures at an Exhibition’. Als deelnemende muzikant aan deze dag krijg je enkele voordeelkaartjes voor vrienden en/of familie die jullie gaan bewonderen.