Deel dit artikel ‹ Terug

Grote namen bij Roepaen podium

Geplaatst op: dinsdag 28 februari 2012


Muziekliefhebbers opgelet! Komend weekend Greg Trooper, een legendarische singer-songwriter uit New Jersey. Een dubbelconcert met Rachel Harrington & The Knock Outs en Tim Easton. Tot slot That Great October Sound 10 year Anniversary Tour van de zeer getalenteerde en populaire Noorse zanger Thomas Dybdahl.

Greg Trooper
zaterdag 10 maart | aanvang 20.00 uur | €15,50 | singer songwriter

Greg Trooper heeft in de loop der jaren al heel wat fans om zich heen verzameld met zijn krachtige performance en vakkundig geschreven liedjes, die evenveel schatplichtig zijn aan Bob Dylan en Otis Redding als aan Hank Williams. Ook zijn nieuwe album Upside Down Town gooide hoge ogen bij de liefhebbers.
"Greg Trooper wordt al jaren bestempeld als één van de betere Amerikaanse singer-songwriters maar ook als één van de meest onderschatte. Artiesten als Steve Earle, Tom Russell en Billy Bragg namen songs van hem op. Greg heeft inmiddels 6 studio cd’s uitgebracht, waarvan ‘Make it through this World’ (2005) topklasse is. Ook heeft hij twee live cd’s uitgebracht, waarop hij zonder verdere begeleiders laat horen dat hij ‘alone-on-stage’ echt tot de allerbeste behoort." (Bluesmagazine.nl)

Thomas Dybdahl, supp. Smoke Feathers
zaterdag 10 maart | aanvang 22.00 uur | €18,00 | pop

Thomas Dybdahl | tgOs 10 year anniversary tour. De sympathieke Noorse singer-songwriter Thomas Dybdahl komt naar Nederland voor enkele intieme akoestische concerten, om te vieren dat tien jaar geleden zijn eerste album uitkwam: het prachtige en zeer succesvolle ...that great October sound. Tijdens dit concert zal Thomas het materiaal van dit album integraal uitvoeren.
Dybdahl omschrijft zijn stijl als melancholiek en romantisch. In plaats van explosies probeert hij implosies in zijn muziek te laten plaatsvinden. Hij heeft een hoge en soepele falsetstem en wordt daardoor vaak vergeleken met singer-songwriter Jeff Buckley.

Het debuutalbum van de nieuwe UK band Smoke Feathers is net uit en ze krijgen zeer lovende recensies.

R. Harrington and The Knock Outs, T. Easton
zondag 11 maart | aanvang 14.30 uur | €15,50 | pop, roots

Het derde album, ‘Celio Falls’, van de uit Oregon afkomstige groep Rachel Harrington & The Knock Outs is door critici goed ontvangen. Het bestaat uit een mix van country, blues, folk, gospel en bluegrass. De plaat blinkt volgens de Americana-website Lonesomeroadreview.com onder meer uit doordat de band met een voornamelijk akoestische bezetting ‘rijke soundscapes’ creëert.
 
Tim Easton bracht in 2011 maarliefst twee nieuwe albums uit waarvan “Beat the Band” met band is opgenomen en“ Since 1966“ een solo album is. Zijn prachtige gruizige stem klinkt beter als ooit tevoren en de liedjes zijn op zowel het bandalbum als het soloalbum weer ingetogen, rockend en veelzeggend.