Deel dit artikel ‹ Terug

Kerst ontmoet Polyfonie 2.0

Geplaatst op: dinsdag 13 december 2011


Begin januari 2010 is Voces Virorum, (Latijn voor ‘mannenstemmen’) in Boxmeer opgericht. Het is een regionaal gezelschap bestaande uit mannenstemmen dat zich voornamelijk richt op het zingen van de geestelijke Renaissancemuziek uit de periode 1400-1630.

Het gaat bij de bestudering en uitvoering om meerstemmige muziek, polyfonie genaamd, met het accent op de klassieke Nederlandse stijl. Het is een prachtig genre muziek dat een enorme discipline van de zangers vergt. Onlangs zong het gezelschap met veel succes op het Kasteel in Boxmeer bij gelegenheid van een viering rondom 125 jaar Zusters van Julie Postel. Oprichter, voorzitter en tenor Jos Wetzel, is sinds juni 2009 doende geweest om een verantwoord gezelschap van acht ervaren zangers en een dirigent/repetitor bijeen te zoeken.

Voces Virorum bestaat inmiddels uit negen zangers, vier tenoren, twee baritons en drie bassen. Alle zangers en dirigent onderschrijven de doelstellingen van Voces Virorum en repeteren elke woensdagavond in Hotel Riche Boxmeer. De vocale bijdrage van Voces Virorum tijdens het Kerstconcert bestaat uit niet minder dan 24 werken verdeeld in drie blokken. Werken van Lassus, de Morales, Gallus, Palestrina, Asola, Cima, Praetorius en Compère worden ten gehore gebracht. Op 22 december om 20.30 uur gaat ‘Kerst ontmoet polyfonie’ met zijn tweede editie van start in de grote zaal van Riche. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Kaarten (12 euro 50 inclusief een consumptie en verrassing) zijn te bestellen per e-mail vocesvirorum@gmail.com

Voor nadere info op de website
www.vocesvirorum.nl