Deel dit artikel ‹ Terug

"Van oud tot nieuw" een persoonlijke kijk op mens en wereld.

Geplaatst op: donderdag 8 december 2011


Cursisten van Jacqueline Roelofs ( Haps) en Elsbeth Roest ( Sint Hubert) exposeren van vrijdag 16 t/m zondag 18 december bij RoBa …..kunst aan huis.

Zo’n 38 cursisten, beginners en gevorderden uit de gehele regio hebben zich enorm ingespannen om prachtig werk af te leveren. Bijzonder is dat het thema in keramiek en in schilderijen is vormgegeven.
Er wordt jaarlijks bewust gekozen voor een thema. ‘Hierdoor maken de cursisten dingen die ze anders nooit zo snel zouden kiezen en maken, mede daardoor blijft het boetseren en schilderen een groot ontwikkelingsproces. De grote vrijheid maakte het moeilijk het thema in een bepaalde vorm te gieten, maar iedereen is er goed uit gekomen.
‘Van oud tot nieuw. De titel heeft heel wat inspiratie opgeleverd. Het thema is namelijk op verschillende manieren op te vatten. Er zijn cursisten die het letterlijk hebben genomen; bijvoorbeeld een oud voorwerp en een nieuwe variant ervan of oude tekeningen verwerkt in een nieuwe compositie. Daarnaast roept het thema bij sommigen associaties op met de feestdagen in de decembermaand.
Het kan ook in een soort proces zitten; een klaproos met zijn zaaddoos, oud en nieuw, maar wat is oud en wat is nieuw. De kip en het ei, een nieuwe liefde, de 4 seizoenen, enz.
Er zijn ook werken die van een bestaand voorwerp uitgaan; bijvoorbeeld oude gevonden steen met een aanvullende steen in keramiek of een familiedoopjurk met geschilderde achtergrond en namen geplaatst in een oud kozijn.
Het thema heeft geresulteerd in keramiek en schilderijen met een enorme diversiteit. Het merendeel van het getoonde werk is te koop.
De opening is op vrijdag 16 december om 20.00 uur en voor ieder vrij toegankelijk. Zaterdag 17 + zondag 18 december van 12.00-17.00 uur.
Adres; Roba, Voortsestraat 8, Sint Hubert. www.roba-kunst.nl