Deel dit artikel ‹ Terug

Zingen over mooie dingen; Ageeth de Haan

Geplaatst op: maandag 5 december 2011


Zangeres en theatermaakster Ageeth de Haan kreeg haar opleiding aan het Conservatorium in Alkmaar, de Amsterdamse Kleinkunst Academie en voltooide aansluitend nog de opleiding orthopedagogische muziekbegeleiding. Ze schreef een column met begeleidende muziek in het tijdschrift Pippo, waarna ze een aantal luister- en prentenboeken voor peuters en kleuters maakte. In 2003 ging haar eerste muziektheatervoorstelling Hou je vast in première in Vredenburg in Utrecht. Ze werd in 2010 genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs in de categorie podiumkunsten en theater én voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Als geschoold muzikant weet De Haan niet alleen kinderen maar ook volwassenen te boeien met haar composities en warme jazzstem.

Zingen over mooi dingen
Zingen over mooie dingen is een sprankelend en interactief liedjesprogramma waarin Ageeth de Haan een selectie van haar allerbeste muziek ten gehore brengt. De liedjes zijn afwisselend vrolijk, grappig, swingen soms de pan uit of zijn rustig om met je duim in je mond naar te luisteren en te kijken.

Ze gaan over alledaagse dingen uit het leven van peuters en kleuters. Over papa´s en mama’s, ijsjes, taart, taal, vakantie en spelen op het strand.
Ageeth de Haan neemt je mee op reis, woelt door de sneeuw, zwemt in de zee, bakt een taart en bouwt een feestje. Alles zonder attributen, met overtuigend spel en aanstekelijke, lekkere liedjes.
elheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Bespiegelingen over nieuwsgebeurtenissen van die week passen zo logisch in de show alsof ze maanden ervoor zijn bedacht. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert.'


Weijertheater Boxmeer
Wo 14 december, 14.30 uur 2+
www.ageethdehaan.nl