Deel dit artikel ‹ Terug

Nordic Walking, nieuw aanbod SWOGB

Geplaatst op: woensdag 18 oktober 2006


Op 7 november a.s. zal de SWOGB starten met een cursus Nordic Walking voor mensen van 55+ uit de gemeente Boxmeer. Nordic Walking is een andere manier van wandelen, waarbij door middel van stokken (ook wel poles genoemd) veel intensiever met het bovenlichaam wordt gewerkt.

Het is een sport waardoor (geleidelijk) de conditie verbeterd wordt, de coördinatie wordt getraind en waarbij de energie verbranding optimaal is. Nordic Walking is een sport voor jong en oud, voor fitte en voor minder fitte mensen.

De SWOGB biedt Nordic Walking, aan speciaal gericht op de ouder wordende mens. Dat betekent dat in de cursus rekening wordt gehouden met de verschillende fitheids niveaus van de deelnemende ouderen en er ruim de tijd wordt genomen de techniek goed aan te leren. De training wordt gegeven door een bewegingsdocente die veel ervaring heeft in het begeleiden van bewegingsactiviteiten voor mensen vanaf 55 jaar.

De cursus Nordic Walking zal starten op dinsdag 7 november van 1400 uur tot ± 15.30 uur en deze cursus telt 8 bijeenkomsten (7, 14 en 21 november, 5, 12 en 19 december, 9,16 en 14 januari).

Gedurende de cursus maakt u gebruik van stokken van de SWOGB die u na afloop van de cursus tegen een gereduceerd bedrag kunt aanschaffen. Deelnamekosten voor de cursus, inclusief gebruik van stokken bedraagt € 55,-. De eerste bijeenkomst is een informatiebijeenkomst die zal plaatsvinden in de Weijer te Boxmeer. Tijdens deze bijeenkomst worden tevens de stokken aangemeten. Vanaf de 2e cursusbijeenkomst wordt, in overleg met de groep, gekozen voor een startpunt voor de wandeling. In totaal kunnen ten hoogste 10 mensen deelnemen aan de cursus.

Voor nadere informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Mevr. Janssen-Wientjes tel: 0485-362111. U kunt zich tot 31 oktober a.s. inschrijven bij het secretariaat van de SWOGB tel: 0485- 574440.
advertentie