Deel dit artikel ‹ Terug

Nixmoet bij Cafe Royal in Mill

Geplaatst op: maandag 14 november 2011


Zondag 20 november 18.00 uur

Café Royal aan de Kerkstraat in Mill staat in de regio bekend als bluescafé. Iedere laatste zaterdag van de maand is er blues te vinden. Maar ook op andere momenten hoort en ziet u er live muziek. Zo ook op zondag 20 november. Die avond gaat vanaf 18.00 uur Nixmoet op herhaling. In het vorige muziekseizoen waren ze er namelijk ook al te gast en naar aanleiding van dat succes werden zij door café Royal opnieuw uitgenodigd. Toegang is uiteraard gratis.

niXmoet is een stelletje ietwat belegen muziekanten van verschillende pluimage die alleen akoestische muziek willen maken. Dus muziek zonder gierende en snerpende gitaren en bonkende drums. Wat ze ook absoluut niet willen is gesamplede muziek spelen. Dus bij de formatie niXmoet krijg je wat je ziet en wat je hoort. Eerlijke muziek dus puur natuur recht uit het hart. De muziekstijlen variëren van Bob Dylan tot Bruce Springsteen, van Willy Deville tot Donovan, van CCR tot de Rolling Stones en ook wat Ierse Folk.
De band Nixmoet bestaat uit Toon van Lith, Bert van Dinther en Paul van Extel. Soms wordt dit muzikaal trio aangevuld met Mirjam Vollenberg als zangeres en voor percussie. Toon (zang, gitaar en mondharmonica) is zo ongeveer 100 jaar Leadzanger geweest van de welbekende streekband Desolation. Omdat deze band de laatste jaren het wat rustiger aan doet kan hij eindelijk zijn grote passie uitoefenen. Bert zingt en speelt een 12 snarige gitaar en Paul is ook zanger en gitarist, maar speelt bij Nixmoet voornamelijk bas.

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere activiteiten bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill op www.caferoyalmill.nl.