Deel dit artikel ‹ Terug

Fitland Mill ontvangt Sita Green label

Geplaatst op: maandag 7 november 2011


Ook uw tips voor meer milieuvriendelijke oplossingen zijn welkom

Het zat er al even aan te komen. Maar onlangs ontving Fitland voor de vestiging Mill en alle samenwerkende onderdelen als Wellnessboot, party en evenementen, restaurant Des Werelds en hotel Dormylle het Sita Green Label. Om hier aan te kunnen voldoen zijn er diverse investeringen rond afvalverwerking geweest, maar dat had Fitland er graag voor over om het milieu zo min mogelijk te belasten. Hiervoor is men nu beloond met het Sita Green Label.

Het klimaat verandert. Ook het afval heeft hier effect op. Bij het ophalen en verwerken van afval komt namelijk CO2 vrij. En een teveel aan CO2 is de belangrijkste factor in de opwarming van de aarde. SITA houdt de CO2-uitstoot zo laag mogelijk door preventie en hergebruik van afval te stimuleren. Toch blijft er een hoeveelheid CO2 over. Via het Green Label van Sita wordt het afval bij Fitland 100% CO2 neutraal opgehaald en verwerkt. Dit doen zij door de CO2-uitstoot te compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten.

Maar naast deze zaken op het gebied van afvalverwerking staat de Fitlandgroep open voor alle tips en reacties op het gebied van milieuvriendelijk ondernemen. Mail uw tips hiervoor naar info@fitland.nl. Meer informatie over Fitland is ook te vinden op www.fitland.nl
advertentie