Deel dit artikel ‹ Terug

Spirituele markt 6 november

Geplaatst op: donderdag 27 oktober 2011


Westers en oosters tegelijk
BOXMEER – Klarinetist Paul Scheerder geeft zondag 6 november tijdens de Spirituele markt in Boxmeer een concert. “Ruimtelijk en tijdsloos, westers en oosters tegelijk”, zo typeert hij zijn muziek.

Paul Scheerder heeft zich laten inspireren door Azie en het verre Oosten waar hij gedurende zijn verblijf in contact kwam met inheemse volkeren en hun gebruiken. “Ik raakte gefascineerd door de sfeer van eindeloze landschappen in combinatie met de bamboefluit die ze daar bespelen.” Door zelf gebruik te maken van speciale aanblaastechnieken krijgt zijn klarinet een bamboe indruk. “Daarnaast gebruik ik als begeleiding diverse Oosterse snaarinstrumenten. Zij geven de muziek het wijdse karakter”, legt hij uit. Toonlengte, improvisatie en eenvoud vormen een eenheid in zijn composities. Scheerder laat westerse melancholie samenvloeien met Oosterse mystiek.
De hele dag is in de Weijer een groot scala van standhouders aanwezig om hun werk op het vlak van bewustwording aan de bezoekers te presenteren, van klankschalen tot auratekenen en numerologie. In de kapel wordt om 13.00 uur een concert gegeven door Paul Scheerder, om 14.15 uur volgt een meditatie en Yvonne van Oostrum treedt op om 15.15 uur. Zij sluit haar concert af samen met Paul Vens en Herman Verheijen .

De Spirituele markt is zondag 6 november in de Weijer, Raetsingel 1 in Boxmeer van 11.00 tot 17.00 uur. Het concert is om 13.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Kijk voor meer informatie op de website: www.debroncuijk.nl