Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente stimuleert sport- en cultuurlessen

Geplaatst op: maandag 24 oktober 2011


Woensdag 19 oktober bezocht wethouder Dick Schaap de les van Cultuurkidz op basisschool De Weijerhof. De Weijerhof is een van de zeventien basisscholen in de gemeente waar de schooljeugd gestimuleerd wordt aan sportieve (Sportkidz) en culturele (Cultuurkidz) activiteiten deel te nemen.

Het college van de gemeente Boxmeer heeft namelijk besloten om ook in 2012 geld ter beschikking te stellen voor het inzetten van combinatiefunctionarissen. Wethouder Dick Schaap is blij met dit besluit. “hopelijk kunnen we dit initiatief in de toekomst blijven stimuleren, maar dat zal elk jaar opnieuw worden bekeken”.

Combinatiefunctionarissen zijn gewoonlijk werkzaam bij sport- en cultuurverenigingen en verzorgen in overleg met de basisscholen cultuur- en sportlessen tijdens en na schooltijd. Tijdens de lessen die op school gegeven worden is de leerkracht aanwezig. Zo kunnen zij het geleerde ook in de reguliere lessen toepassen.

Door de samenwerking tussen scholen, verenigingen en de gemeente wordt alle jeugd gestimuleerd dagelijks meer te sporten, te bewegen en actief aan kunst te doen.

Groep 6/7 van De Weijerhof kreeg tijdens het bezoek dramales van Ans van Leeuwen een van de combinatiefunctionarissen.