Deel dit artikel ‹ Terug

Oproep aan dichters!

Geplaatst op: vrijdag 7 oktober 2011


In het kader van Gedichtendag 2012, donderdag 26 januari, zijn wij op zoek naar verrassende gedichten. Wij nodigen u uit om uw origineelste en meest oorspronkelijke gedicht op te sturen. Dé kans om uw gedicht tijdens Gedichtendag gedrukt op een briefkaart te laten verschijnen. Het thema/onderwerp van de gedichten is vrij. De gekozen gedichten worden verspreid via de verswinkeliers in het Land van Cuijk, de kop van Noord-Limburg onder het motto “Vers bij vers”.

BiblioPlus en bibliotheek Malden organiseren deze actie rondom het gedicht in samenwerking met Meralit ‘woord in beweging’, Stichting Pen & Stem, De Vrije Dichters Boxmeer, De Pennenstreek Malden. Alle dichters, vanaf 14 jaar, zijn uitgenodigd om maximaal 2 gedichten in te zenden voor Gedichtendag 2012. De lengte van de gedichten is maximaal 22 regels (witregels meegeteld). Meer informatie over de spelregels van deze actie vindt u op www.biblioplus.nl.
Een deskundige jury kiest maximaal 16 gedichten die op briefkaarten worden gedrukt.

Stuur uw gedicht uiterlijk 6 november 2011 naar d.stoevenbelt@biblioplus.nl of per post naar: H. van Heijster, Oude Breestraat 43, 5845 AB Sint Anthonis.
Begin december wordt bekend of uw gedicht op een briefkaart wordt afgedrukt. De ingezonden gedichten worden alleen gebruikt voor deze activiteit.