Deel dit artikel ‹ Terug

Ontboezemingen. Een humoristisch drama over borstkanker

Geplaatst op: maandag 19 september 2011


Humoristisch drama

Ontboezemingen
Een humoristisch drama over borstkanker

Taboedoorbrekend, zeer goed ontvangen door pers en publiek en een nominatie voor de AVRO Toneel Publieksprijs; het eerste seizoen van 'ONTBOEZEMINGEN een humoristisch drama over borstkanker' was een succes. Een reprise kon dan ook niet uitblijven en daarom is de voorstelling van september tot en met december 2011 opnieuw in de Nederlandse theaters te zien.

ONTBOEZEMINGEN, een humoristisch drama over borstkanker is het verhaal van vijf totaal verschillende vrouwen. Ze kennen elkaar niet, ze hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze hebben alle vijf borstkanker.

Het alledaagse leven van de vrouwen wordt ruw onderbroken door een knobbeltje, een bezoekje aan de dokter, de diagnose. Ieder van hen gaat op haar eigen manier de strijd aan met de ziekte, maar vooral met zichzelf.
Wat doet het met je als je lijf, je vrouwelijkheid wordt aangetast?
Monologen, flashbacks, dromen en medische feitelijkheden wisselen de verhaallijn in het ziekenhuis af. Hoe reageert je familie, je kind, je partner? Welke keuzes maak je als de dood plotseling zo dichtbij komt? Vijf vrouwen. Vijf verhalen. Over ziek zijn, geloof, seks, relaties, vakanties, tieten, pruiken, familie én appeltaart.

ONTBOEZEMINGEN is gebaseerd op eigen ervaringen van borstkankerpatiënten. Een tevens muzikale voorstelling, met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen. Ontroerende overpeinzingen én hilarische momenten. Een voorstelling over lijden en het leven. Over overlijden én overleven. Het leven is leuk! Of niet soms?

Spelers: Aukje van Ginneken, Adrienne Kleiweg, Diana Dobbelman, Dominique van Vliet, Leyla Cimen
Regie: Johan Verheij
Script: Daniel Cohen

Ontboezemingen in Schouwburg Cuijk: vr 30 september, 20.15 uur
Filmpje, foto's, publieksreacties: www.ontboezemingen.eu

Extra activiteiten & walking dinner
Opbrengst voor goede doel

Een actie voor Viva la Donna
Voorafgaande aan de voorstelling op vr 30 september organiseert Ladies' Circle Land van Cuijk in samenwerking met Schouwburg Cuijk in de foyer van het theater een special event. Langs het Pad der Ontboezemingen en genietend van een walking dinner * bezoekt u diverse demonstraties en informatiestands over beauty en wellness voor de zieke én gezonde vrouw (én man). Een groot deel van de opbrengst van deze avond gaat naar de stichting Viva la Donna.

* Een walking dinner is een diner dat bestaat uit kleine gerechtjes waarbij u niet gebonden bent aan uw zitplaats aan een tafel. Alle walking dinnergerechten samen vormen een compleet diner. De gerechtjes worden geserveerd op trendy servies en ze zijn gemakkelijk te eten. Het walking dinner komt in plaats van het reguliere theaterdiner.

Toegangskaarten
Het diner en special event vangen beide aan om 18.00 uur.
De voorstelling 'Ontboezemingen' vangt aan om 20.15 uur.
Ook zonder dineren bezoek aan het special event kunt u de voorstelling bezoeken.

Kaarten voor diner, special event en voorstelling: kassa Schouwburg Cuijk (0485-315107) of via internet www.schouwburgcuijk.nl.

Meer informatie over Viva la Donna: www.vivaladonna.nl