Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurwerkdag watermolen Vierlingsbeek

Geplaatst op: donderdag 28 september 2006


Op zaterdag 4 november wordt voor de zesde keer de landelijke natuurwerkdag georganiseerd. Op tientallen plaatsen in het land wordt er die dag door vrijwilligers in de natuur gewerkt.

IVN De Maasvallei doet voor het vierde opeenvolgende jaar mee. Deze keer in het natuurgebied rondom de watermolen in Vierlingsbeek.

Het doel van de natuurwerkdag is o.a. om meer mensen, zowel jong als oud, bewust te maken van natuur en landschap om ons heen en om zelf actief mee te werken aan het in stand houden daarvan.
Uitgebreide informatie over de landelijke natuurwerkdag en over de natuurwerkdag bij de watermolen in Vierlingsbeek is te vinden op de website www.natuurwerkdag.nl.

Zaterdag 4 november tussen 9.30 uur en 15.30 uur steken we de handen uit de mouwen in het gebied rond de watermolen in Vierlingbeek.

We gaan wilgen knotten rond de vroegere overstortvijver. Het bosje eromheen wat uitdunnen. Wilgen knotten langs de beek tussen de watermolen en de Maas. En nieuwe wilgen aanplanten op de plaats waar de bever de afgelopen jaren wilgen omgeknaagd heeft.

De organisatie zorgt voor gereedschap. Maar neem als het kan een korte ladder en een snoeizaag mee zodat we er daarvan voldoende hebben. En verder een paar hoge laarzen. De organisatie zorgt verder ook voor drinken. Neem wel zelf iets te eten voor de lunch mee.

Kunt U alleen de morgen of de middag, dan bent U evengoed van harte welkom.

U vindt de watermolen in Vierlingsbeek (Grotestraat 121) als volgt: in Vierlingsbeek richting Maashees volgen. 150 meter voorbij het tankstation, vlak voor het einde van de bebouwde kom, linksaf de inrit naar de watermolen inslaan.

Aanmelden kan via de website of bij: Ben Bloemberg, IVN De Maasvallei, tel. 0478-631968, e-mail: bloembergkunnen@planet.nl
advertentie