Deel dit artikel ‹ Terug

Herfstexcursie op De Groote Slink

Geplaatst op: maandag 12 september 2011


Oploo - op zondag 16 oktober om 14.00 uur organiseert IVN De Maasvallei een wandeling op landgoed ‘De Groote Slink’ bij Bronlaak. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en begint op de parkeerplaats bij instituut Bronlaak, Gemertseweg 36, Oploo.

In het begin van de vorige eeuw werd de grond van het huidige landgoed door de toenmalige gemeente Oploo c.a. verkocht aan de broers Roelvink. De grond werd deels ontgonnen met als doel er landbouwgrond van te maken en deels werd het ingeplant met vooral grove den met de bedoeling er een houtvesterij van te maken. Onder leiding van de landschapsarchitect Leonard Springer werd een prachtig landschapspark aangelegd. Dankzij dit gegeven staat er nu een mooie collectie loof- en naaldbomen die het bekijken alleszins waard zijn. Doordat er zoveel soorten bomen op de Groote Slink zijn, is er ook een grote variatie aan paddenstoelen te vinden, veel boomsoorten worden vaak vergezeld van hun eigen soort paddenstoelen.

Het is nu ook de tijd dat de natuur zich opmaakt voor de winter. Dit gaat gepaard met een scala aan mooie herfstkleuren die we tijdens deze wandeling volop kunnen bewonderen.

Kortom een en ander maakt het zeker de moeite waard om aan deze wandeling deel te nemen. U bent van harte welkom. Na de wandeling praten we onder het genot van een kopje koffie nog even na over hetgeen we gezien hebben. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met G. Swarts, tel. 0485-382584, zie ook www.ivndemaasvallei.nl.