Deel dit artikel ‹ Terug

Door de inzet van AED-Alert heeft in Mill onlangs een man een circulatiestilstand overleefd.

Geplaatst op: donderdag 4 augustus 2011


Levens redden met AED-Alert

Om de hartveiligheid in een leefomgeving te waarborgen is het van groot belang om een zo goed mogelijk werkende ‘zes minuten zones’ met gediplomeerde hulpverleners en AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) te realiseren. Stichting Kies voor Leven en AED-Alert, het 112 meldkamer burgerhulpsysteem, zijn daarom doorlopend op zoek naar mensen die kunnen reanimeren en de levensreddende AED in geval van nood kunnen bedienen.

De aangemelde AED-burgerhulpverleners bij AED-Alert worden, nadat 112 is gebeld bij een circulatiestilstand, gealarmeerd via een AED-sms-dienst. Dat wordt in onze regio in gang gezet door de 112 meldkamer ambulancezorg in Den Bosch. In de SMS wordt het adres doorgegeven waar het slachtoffer van een circulatiestand verblijft. Eén groep ge-sms-te hulpverleners wordt verzocht meteen naar de plek des onheils te gaan om direct te starten met reanimeren, een ánder groepje krijgt het verzoek de dichts bij zijnde AED op te halen en aan te sluiten. Voor de overlevingskansen van een persoon met een circulatiestilstand is het van het allergrootste belang dat de reanimatie en de schok(ken) via de AED binnen zes minuten worden toegepast.

Om zoveel mogelijk mensen met acuut hartproblemen een grotere overlevingskans te bieden zijn Stichting Kies voor Leven en AED-Alert aanhoudend op zoek naar mensen die a/ een cursus reanimatie met AED bediening hebben gevolgd en b/ die zich als burgerhulpverlener willen aanmelden bij AED-Alert.

Meer weten? Bel 0485-451847 of kijk op http://www.kiesvoorleven.nl/aedalertuitleg1.html