Deel dit artikel ‹ Terug

Unicefloop op 23 september in Gassel

Geplaatst op: maandag 3 september 2007


Op zondag 23 september organiseert het Regionaal Comité Unicef de 24e Unicefloop, ditmaal in Gassel. De opbrengst van de Unicef wandeltocht is dit jaar voor kinderen in Mozambique die te maken hebben met de gevolgen van hiv en aids. Unicef Nederland sluit met dit thema aan op de wereldwijde actie van Unicef onder het motto Unite for children, unite against aids.

In Mozambique hebben meer dan 325.000 kinderen één of beide ouders verloren door aids. Nog veel meer kinderen hebben te maken met de gevolgen van aids. Want als leraren ziek zijn dan kunnen kinderen niet meer naar school, en als er geen artsen of verpleegkundigen meer zijn, dan is er niemand om ze te helpen als ze ziek zijn.
Unicef richt zich in de strijd tegen hiv en aids vooral op het voorkomen van nieuwe besmettingen onder kinderen en jongeren, op het voorkomen van besmettingen van ouders op kinderen en op het uitbreiden van bescherming en steun voor weeskinderen, kwetsbare kinderen en families met hiv en aids. Voorlichting, training van hulpverleners en gratis aidsmedicijnen zijn belangrijke onderdelen van het werk van Unicef. Unicef werkt hierin nauw samen met nationale overheden, non-gouvernementele organisaties, jeugdorganisaties en lokale groeperingen.

Zo’n 1.700 leerlingen van 28 basisscholen in de gemeenten van het Land van Cuijk en de gemeenten Gennep en Bergen hebben voorlichting gekregen over het thema van de loop en hebben daarna bij familie, vrienden en bekenden geld ingezameld.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan de Unicefloop om ook op deze manier een steentje bij te dragen.
De Unicefloop vindt plaats op zondag 23 september. De start is in gemeenschapshuis De Viersprong, Dorpstraat 2 in Gassel. Tussen 11.00 en 13.30 uur kan er worden gestart voor deze wandeltocht van 6,5 kilometer. Een startkaart kost € 2,-. Bij de start/finish en onderweg is er muziek. Onderweg krijgt iedereen drinken en een appel en voor de hongerige wandelaars zijn er broodjes knakworst te koop. Na afloop krijgt iedereen een speld of een zilveren schoentje en een aandenken.
Parkeren kan bij de kerk in Gassel en in een nabij gelegen weiland. Vrijwilligers geven aanwijzingen voor het parkeren. In Gassel is deze dag van 9.00 tot 16.00 uur de Dorpstraat bij de Viersprong afgesloten voor verkeer.