Deel dit artikel ‹ Terug

Op 31 juli weer klassieke HMV races rond kasteel Aldendriel in Mill

Geplaatst op: maandag 25 juli 2011


Henk van Kessel komt weer in actie in Mill

Op 31 juli weer klassieke HMV races rond kasteel Aldendriel in Mill

Komende zondag 31 juli zal Mill weer in het teken staan van de klassieke motorraces. De motor en race liefhebbers kunnen dan weer genieten van de races van de Historische Motorsport Vereniging HMV. Plaats van handeling is het sfeervolle gelegenheidscircuit rondom kasteel Aldendriel in Mill. DE omgeving en de entourage sprak verleden jaar erg tot de verbeelding van de deelnemers en de bezoekers. Vaak worden deze evenementen gehouden op saaie industrieterreinen maar in Mill is het dus anders. Vele rijders komen met hun prachtige nostalgische wegracers naar Mill en er zal gereden worden in de soloklassen maar ook komen de zijspancombinaties in grote getale om een fraaie show ten beste te geven. De organiserende MSC Mill heeft weer alle registers open getrokken om een passend vervolg te geven aan de succesvol verlopen editie van 2010.
De snelheid speelt bij de HMV races een ondergeschikte rol. Bij deze regelmatigheid races wordt best wel gas gegeven en het specifieke geluid van de racers klinkt velen als muziek in de oren. Er zijn diverse raceklassen en diegene die in zijn klasse de beste gemiddelde snelheid rijdt wordt winnaar.

Rennerskwartier
Voor de vele kijkers is een kijkje op het rennerskwartier een must. Iedereen toont graag zijn machine en men kan vaak tekst en uitleg krijgen van de deelnemers. Er zijn vele beroemde motoren te zien waarmee vroeger in de echte races en zelfs in de Grand Prix´s successen werden behaald. Het rennerskwartier langs het kasteel is voor de bezoekers gratis toegankelijk.

Henk van Kessel
Naast de rijders van de HMV bond zijn er ook demo´s van het CMDT. Daarin rijdt ook gastrijder Henk van Kessel, de Millse 50cc wereldkampioen van 1974. Henk kreeg veel bekijks. Met zijn snerpende Kreidler liet hij de harten van velen sneller kloppen. Van Kessel heeft het rijden nog steeds goed in de vingers, zijn Kreidler loopt als een goed geoliede naaimachine. Natuurlijk zal Henk er ook dit jaar weer bij zijn. Wellicht rijdt ook Peter Thoonen uit Gassel en Theo Reijnen uit Grave met zijn 4-cilinder Gilera. Jan Laurense uit Boekel is eveneens een rijder die er steevast bij is De organisatie is nog druk doende om ook de vroegere GP rijder Theo Bult te strikken en de familie Kostwinder heeft al toegezegd er ook dit jaar weer bij te zullen zijn. Zowel Jan Kostwinder als zijn zonen Marco en Bryan zullen komen en ook Willem Heijkoop wordt verwacht. Alle rijders die vorig jaar in Mill reden waren erg enthousiast en lovend voer de organisatie en de prachtige locatie waar dit klassiek racegebeuren zich afspeelde en iedereen liet toen al weten er ook dit jaar weer bij te zullen zijn. Er wordt gereden met machines van 500cc tot en met 750cc. Snerpende 2-takten waaronder zelfs 4-cylinders en viertakten uit het verleden spreken tot de harten van de toeschouwers.
Voor het publiek is het een laagdrempelig gebeuren. De entree voor volwassenen vanaf 16 jaar bedraagt slechts € 5, - en jeugd tot 16 jaar heeft zelfs gratis toegang.
De trainingen beginnen om 10.30, de races volgen vanaf 12.45 uur.
De Classic races in Mill mag u niet missen.