Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente Cuijk zoekt leden voor de Commissie Milieu en Leefomgeving

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011


Cuijk, 19 juli 2011 – De gemeente Cuijk is op zoek naar leden voor de, na de zomer op te richten, Commissie Milieu en Leefomgeving.
Waarom?
De wens voor een commissie Milieu en Leefomgeving ontstond bij de gemeenteraad tijdens de behandeling van het bestemmingsplan voor het Regionaal Bedrijventerrein Laarakker in Haps. Om de invulling van dit bedrijventerrein zowel op het gebied van milieukwaliteit als duurzaamheid te kunnen volgen is besloten dat een onafhankelijke commissie het college van burgemeester en wethouders van Cuijk hierover zal adviseren. En niet alleen over het Regionaal Bedrijventerrein, ook andere ruimtelijke plannen en beleidsplannen zullen aan de commissie worden voorgelegd.

Wat gaat de commissie Milieu en Leefomgeving doen?
De commissie heeft als taak vanuit deskundigheid het college te adviseren op het gebied van Milieu en Leefomgeving. De advisering van de commissie heeft betrekking op de volgende milieuaspecten: bodem, geluid, lucht, energie, externe veiligheid, duurzaamheid, natuur en landschap, water en afval. Het college van burgemeester en wethouders van Cuijk zal de commissie beleidsplannen en ruimtelijke plannen voorleggen voor advies. Ten aanzien van het Regionaal Bedrijventerrein richt de commissie zich op de toetsing van de gestelde duurzaamheidsambities voor het Regionaal Bedrijventerrein. Het toetsingskader hierbij is het door de gemeenteraad vastgestelde Duurzaamheidsplan RBL (2009) en de hierin genoemde thema’s (zorgvuldig ruimtegebruik, milieu/ecologie, sociaal-economisch, mobiliteit) en maatregelen.

Wie zoeken wij?
De gemeente Cuijk zoekt 5 personen die op basis van hun expertise en op persoonlijke titel zitting willen nemen in de commissie Milieu en Leefomgeving. De bedoelde expertise heeft betrekking op de verschillende hiervoor al genoemde milieuaspecten. De werkwijze, vergaderfrequenties en de gebruikelijke vergoeding zullen in goed overleg met de commissieleden bepaald worden.

Heeft u interesse?
Stuur dan een brief met uw motivatie en een curriculum vitae voor 30 september 2011 naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk, t.a.v. mevr. M. Hermanussen, Postbus 10001, 5430 DA Cuijk of per e-mail naar gemeente@cuijk.nl. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het cluster milieubeleid (0485-396674).