Deel dit artikel ‹ Terug

Vriendenkring voor mensen met een beperking

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011


"Vrienden maken je blij"
Vriendenkring voor mensen met een beperking

Vrienden maken het leven leuker. Je doet gezellige dingen met elkaar en kunt elkaar helpen. Voor mensen met een beperking is vrienden maken en houden niet altijd makkelijk. Daarom zijn vrijwilligersorganisatie Blink en MEE Noordoost Brabant dit jaar gestart met Vriendenkringen in het Land van Cuijk. Een steuntje in de rug bij het maken van vrienden.

“In de lente zijn we met twee vriendenkringen gestart,” aldus Wim Verbunt van MEE Noordoost Brabant. “Het is nog een beetje zoeken voor de nieuwe vrienden en het is altijd spannend of er een onderlinge klik is.” Een Vriendenkring bestaat uit ongeveer vijf mensen die het goed met elkaar kunnen vinden. Ze bepalen zelf hoe vaak ze afspreken en wat ze gaan doen. Elke Vriendenkringen krijgt begeleiding van een vrijwilliger van Blink. Deze helpt bij het maken en houden van vrienden in de Vriendenkring. Als alles goed loopt, neemt de vrijwilliger afscheid en gaat de Vriendenkring alleen verder.

Mensen vanaf 16 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een vorm van autisme, Niet Aangeboren Hersenletsel of chronische ziekte kunnen meedoen aan de Vriendenkring. Afhankelijk van de interesses en woonplaats van de deelnemers wordt een Vriendenkring gevormd. “Een van de twee Vriendenkringen stevent alweer af op hun derde afspraak, een high tea”, vertelt Verbunt. “De leden van de andere kring deelden helaas toch te weinig interesses. Maar mogelijk kunnen ze met andere mensen wel een blijvende Vriendenkring vormen.”

Blink en MEE willen nog een aantal Vriendenkringen opzetten in het Land van Cuijk. Voor informatie over deelname kunt u contact opnemen met Wim Verbunt, telefoon 0413 33 47 33, e-mail w.verbunt@mee-nob.nl. Deelname kost niets, behalve als de Vriendenkring zelf besluit een activiteit te doen waar kosten aan verbonden zijn. Interesse in het begeleiden van een Vriendenkring als vrijwilliger? Ook dan kunt u contact opnemen met Wim Verbunt.

Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd.
Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.