Deel dit artikel ‹ Terug

Jury Entente Florale bezoekt Overloon

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011


Vrijdag 15 juli hebben juryleden van Entente Florale Overloon bezocht.
Op deze dag is Overloon, als tweede van de vier dorpen beoordeeld op het groenbeleid van de gemeente, de samenwerking met externe partijen en op het thema van dit jaar: groen en gezondheid.
De juryleden liepen van het Liberty Park via de beeldenroute naar het Zoo Parc. Onderweg werd er door Toon van Opbergen bij het openluchttheater een Overloons lied ten gehore gebracht en op het 14 Oktoberplein hielden twee leden van de dorpsraad een toespraak over de samenwerking met de gemeente.
Vanaf het Zooparc werd de route fietsend vervolgd. Op verschillende plekken werd even stilgestaan en een toelichting gegeven. Zo vertelden Marius Grutters van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en Erik van der Staak van Staro aan de jury hoe gemeente Boxmeer invulling geeft aan het geïntegreerd bosbeheer.
Na de fietsroute ging de jury bij het Zoo Parc in beraad en werd de dag afgesloten door toespraken van jury-voorzitter de heer Van der Wagt en van burgemeester Van Soest. De heer Van der Wagt: “We zijn als jury verrast over de uitvoering van het groenbeleid. Gemeentebreed wordt eenzelfde groenbeleid gevoerd en dat in goed overleg met betrokken partijen.”
Burgemeester Van Soest: “Er is een positieve, realistische indruk van gemeente Boxmeer en Overloon gegeven. Of Overloon goud zal halen is natuurlijk nog afwachten, maar Overloon ìs voor ons al een echte parel.”
De prijsuitreiking is op 27 oktober in Deventer. De winnaar van het goud wordt ingeschreven voor de internationale Entente Florale 2012. Deze prijsuitreiking is tijdens de Floriade in Venlo.
Voor geïnteresseerden ligt de folder met de beschrijving van de fietsroute op verschillende plekken in Overloon en bij de VVV in Boxmeer.