Deel dit artikel ‹ Terug

Zin in een swingend feestje in Gennep?

Geplaatst op: maandag 18 juli 2011


Gesp-Salsa

Zaterdag 23 juli organiseert GESP samen met de organisatie van Summertime een feest met een Nicaraguaans tintje. Vanaf 14:00 kan iedereen op de markt genieten van de zomerse salsamuziek van Frank Torres y Banda onder het genot van lekkere versnaperingen. Kinderen kunnen deze middag kennis maken met een Nicaraguaans gebruik: piñata slaan!
De opbrengsten van deze middag gaan naar de projecten van GESP. Deze stichting uit Gennep onderhoudt als sinds 1994 de band met haar zusterstad San Pedro de Lóvago in Nicaragua en steunt ontwikkelingsprojecten aldaar om de leefomstandigheden van de allerarmsten te verbeteren. Iedere euro die wordt opgehaald wordt door HIVOS verdubbeld.

In Nicaragua gaat één op de vijf kinderen niet naar school. Dat komt door het ontbreken van leslokalen, schoolmeubilair en opgeleide docenten. Daarnaast is er een tekort aan goed lesmateriaal én schoolmaaltijden; vaak is de maaltijd die op school verstrekt wordt het enige eten wat kinderen op die dag krijgen.
Geen onderwijs betekent ook geen kans op een menswaardig bestaan. Daarom heeft stichting GESP zich o.a. als doel gesteld om in 2015 alle kinderen in haar zusterstad naar school te laten gaan. Daar zijn echter wel scholen en leermiddelen voor nodig. Samen met de mensen in San Pedro de Lóvago hebben we een campagne opgesteld om dat doel te bereiken.

Voor meer informatie over de stichting GESP en haar werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Ingrid Veldscholte: i.veldscholte@gennep.nl