Deel dit artikel ‹ Terug

5000 kinderen gaan zomerlezen

Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2011


Kinderen van 23 basisscholen uit het Land van Cuijk en gemeente Maasduinen nemen deze zomer deel aan het zomerproject van BiblioPlus “Duik met een boek de zomer in”. Dit om het leesniveau tijdens de zomervakantie op peil te houden.

Veel belangstelling
Hoe houden we het leesniveau van onze kinderen tijdens de zomervakantie op peil? Dat is de vraag waar veel basisscholen elke zomer weer voor staan. Vorig jaar heeft de Hinkstap in Wanroij samen met de bibliotheek daarom een leuk zomerleesproject opgezet. De basisschool was erg tevreden met het eindresultaat. Dit zomerleesproject, “Duik met een boek de zomer in”, heeft BiblioPlus nu aangeboden aan alle basisscholen in de regio. Er is veel belangstelling, maar liefst 23 scholen hebben zich aangemeld.

Leuk invulboekje
Voor de zomer krijgen de kinderen op school een leuk invulboekje van BiblioPlus.
Samen met de leerkracht bepaalt elk kind hoeveel boeken hij/zij gaat lezen in de vakantie.
Ze gaan de boeken lenen bij de bibliotheek en de bibliotheekmedewerkers helpen de kinderen met het zoeken naar een leuk, geschikt boek. Na elk gelezen boek krijgt de leerling een sticker in het invulboekje. De bibliotheekmedewerker kan tevens een vraag stellen over de inhoud van het boek. Hiermee kunnen bonuspunten verdiend worden.
Het zomerlezen kan vanaf de eerste vakantiedag en wordt na de vakantie afgesloten op school.

Resultaat
Op basisschool de Hinkstap was men vorig jaar na de zomervakantie erg tevreden. Het project “Duik met een boek de zomer in” zal hopelijk op alle basisscholen het gewenste resultaat hebben. De kinderen kunnen dan zonder leesachterstand gemakkelijker in het nieuwe schooljaar beginnen.