Deel dit artikel ‹ Terug

Digitale Wandeling door Oud Boxmeer op woensdag 22 juni 20.00 uur

Geplaatst op: vrijdag 17 juni 2011


Met een beetje fantasie en met behulp van moderne technieken is het deze week mogelijk om een wandeling door Boxmeer te maken, zo’n 100 jaar terug in de tijd. De Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer organiseert in het kader van haar 25-jarig jubileum een ‘digitale wandeling door oud Boxmeer’ welke voor iedereen vrij toegankelijk is.

In het Weijertheater zal op een metersgroot scherm uniek Boxmeers beeldmateriaal getoond worden uit de eerste jaren van de vorige eeuw. De presentatie is zo opgezet dat je het idee krijgt dat je een wandeling aan het maken bent door oud Boxmeer. Op deze manier laat Nepomuk het publiek genieten van een deel van het zeer bijzondere fotomateriaal dat zij in de loop der jaren heeft weten te vergaren. Anecdotes, wetenswaardigheden en mooie geschiedenissen verlevendigen het geheel; een gids neemt je mee 100 jaar terug in de tijd.

Om het jublieum van Nepomuk te vieren is deze bijzondere avond op basis van het aantal beschikbare plaatsen voor iedereen vrij toegankelijk, zowel voor leden als niet-leden.

‘Digitale wandeling door Oud Boxmeer’, Theaterzaal De Weijer. Woensdag 22 juni om 20.00 uur. Er zijn maximaal 165 plaatsen beschikbaar. Vooraf reserveren is niet mogelijk.