Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Karin Dappers op Wellnesboot Mill

Geplaatst op: donderdag 12 mei 2011


Regelmatig zijn er exposities van de meest uiteenlopende kunstenaars te zien op de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill. Zo wil men beginnende kunstenaars een podium bieden om hun werken aan het publiek te tonen. Karin Dappers uit Oss exposeert er een aantal van haar schilderijen vanaf 18 mei. Overigens is er ook een doorlopende expositie van diverse beelden van galerij Stone Dreams. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de Wellnessboot.

Karin Dappers (39 jaar) uit Oss heeft al zolang als ze zich kan herinneren een grote passie voor tekenen en schilderen. Ze was er een hele tijd ook actief mee maar op een gegeven moment kwam het er niet meer van. “Na een tijd gestopt te zijn kruipt het bloed waar het niet gaan kan en heb ik het schilderen in 1994 weer opgepakt,” vertelt Karin. “Ik heb toen workshops en cursussen gevolgd bij kunstenaars in de regio.” Dit deed ze vooral om op zoek te gaan naar haar eigen stijl. Deze vond ze bij Ben Wijnen. Karin: “Daar heb ik niet alleen geleerd om mijn eigen stijl te ontwikkelen maar ook verschillende manieren ontdekt om inspiratie op te doen.”

Om te zoeken naar een eigen stijl, inspiratie en de mogelijkheden met verschillende materialen experimenteerde Karin een tijdje met verschillende technieken. “Dat waren onder andere technieken als aquarel, pastelkrijt en olieverf. Maar ik schilder de laatste jaren voornamelijk met acrylverf in combinatie met diverse materialen zoals stenen , aluminium, zand en structuurpasta’s.” Sinds twee jaar maakt ze ook gedenkschilderijen. “Dat zijn schilderijen waarin een beetje as van de overledenen is verwerkt. Daar krijg ik ook erg veel positieve reacties op.”

De werken van Karin Dappers zijn vanaf woensdag 18 mei te zien op de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg 1 in Mill. De expositie loopt tot dinsdag 27 september. Kijk voor meer informatie over haar werken ook op www.kdpaintstyle.nl.