Deel dit artikel ‹ Terug

Vrolijk Pasen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: vrijdag 8 april 2011


De lente breekt aan en dat zorgt voor bijzondere geboortes, broedende vogels en spannende activiteiten; het wordt een vrolijk Pasen in Zoo Parc Overloon! Tijdens het Paasweekend is er genoeg te beleven: kinderen kunnen alles te weten komen over eieren door mee te doen aan speurtocht ‘Eitje’, in de Beestenboelkar zijn veren, vachtjes en schedels te bekijken, kinderen kunnen zich laten schminken als een Paasei en meeleven met het spannende Paasavontuur die de dieren in de poppenkastvoorstelling beleven! En natuurlijk ontbreekt ook de Paashaas niet!

Volop nieuw leven

Bij Pasen hoort nieuw leven en dat is in Zoo Parc Overloon goed te merken, want er is een heuse geboortegolf gaande in het park! Nadat in maart al een eerste kameeltje werd geboren, kwam deze week een tweede kamelenjong gezond ter wereld. Ook de Indische antilopen hebben voor een flinke groepsuitbreiding gezorgd; maar liefst acht kalfjes werden er geboren! Verder zijn de krabbenetende wasberen, kaapse grondeekhoorns en de otters druk met het verzorgen van hun nageslacht; hun jongen liggen nog hulpeloos in de holen en zijn daarom helaas niet zichtbaar voor publiek. Voor de oplettende bezoeker is wel te zien dat er bij de wallabies en kangoeroes enkele trotse moeders rondspringen; uit verschillende buidels steekt regelmatig een pootje of een kop! Aan Paaseieren is in het park ook geen gebrek; de pelikanen, ooievaars en nandoes zijn begonnen met broeden. Voor de sneeuwuilen zal het niet lang meer duren voor ook zij zich klaar gaan maken om te nestelen. Dwergnijlpaardje Asabi, die eind november werd geboren, mag inmiddels onder begeleiding van haar moeder het buitenverblijf ontdekken en hier geniet ze zichtbaar van! Zelfs het water is haar niet meer vreemd en ze neemt regelmatig met veel plezier een duik!

Een Ei hoort erbij…

Een Ei hoort erbij… Niet alleen tijdens Pasen, maar tijdens het gehele voorjaar worden in de dierenwereld veel eieren gelegd en dieren geboren. Daarom start met Pasen de voorjaarsspeurtocht ‘Eitje’. Door de speurtocht te maken komen deelnemers van alles te weten over eieren. Hoe kan het dat in sommige nesten de eieren tegelijk uitkomen en kunnen eieren luisteren? Op deze en andere vragen krijgen de deelnemers antwoord.

De volledige opbrengst van ´Eitje´ gaat naar een kraanvogelproject in Rusland. De natuurbehoudstichting Stichting Zodiac Nature Watch, waarmee Zoo Parc Overloon nauw samenwerkt, steunt een project waarbij bevruchte kraanvogeleieren van fokstellen in Europese en Amerikaanse dierentuinen worden uitgebroed in een fokcentrum in Rusland. De jongen worden met zo min mogelijk menselijk contact grootgebracht om ze vervolgens uit te zetten in de natuur. Zo wordt de populatie kraanvogels weer op peil gebracht. Speurtochtformulieren zijn van 23 april t/m 31 mei verkrijgbaar aan de kassa voor € 1,50. De inzenders van de juiste antwoorden maken kans op een leuke prijs.

Zoo Avontuur

Voor de jonge bezoekers is het extra feest tijdens Pasen. Zo beleven de dieren een Paasavontuur tijdens de poppenkastvoorstelling en worden de kinderen geschminkt als kleurige paaseieren. Bij Expeditie Mammoet kunnen kinderen als paleontoloog op zoek naar echte mammoetbotten en in het kindertheater worden magische voorstellingen gegeven tijdens de Magic Zoo Show. Als de kinderen met de paashaas op de foto willen moeten ze snel zijn, voor ze het weten is hij alweer verder gehuppeld!

Bij de educatiekar Beestenboel kan jong en oud zelf voelen, ruiken, horen en ontdekken hoe bijzonder de dierenwereld is. Imkervereniging Venray is tussen 13.30 en 16.00 uur in de bijenstal aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen.